Felix Telecom, Rohde & Schwarz Romania și asocierile formate din Starc4sys (lider), Rartel și Stimpex și BlueSpace Technology (lider) și Interactive Systems & Business Consulting vor să furnizeze către Serviciul de Telecomunicații Speciale echipamente hardware și software pentru asigurarea protecției și disponibilității comunicațiilor wireless (monitorizare și goniometrie spectru de radiofrecvențe), inclusiv servicii de instalare, punere în funcțiune, configurare și operaționalizare.
Proiectul se va derula pentru o perioadă de 39 de luni de la data atribuirii contractului și a fost estimat la 110,29 milioane de lei, fără TVA.
Echipamentele sunt necesare implementării și punerii în funcțiune a Sistemului de Monitorizare și Goniometrie Radio (SMGR), care va permite eficientizarea activităților desfășurate în vederea protecției rețelelor de telecomunicații speciale care folosesc diverse tehnologii pe suport radio.
CITEȘTE ȘI Mașinile Poliției vor fi monitorizate GPS. Soluția va fi furnizată de Vodafone RomaniaViitorul ofertant câștigător va livra goniometru fix - 18 bucăți, senzor de recepție - 65 bucăți, autospecială de goniometrie mobilă - 6 bucăți și autospecială de goniometrie mobilă cu pilon - 1 bucată.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.
Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.