Patru oferte au fost depuse la București pentru construcția, în regim de parteriat public-privat, a clinicii multifuncționale Dr Calistrat Grozovici, costul proiectului, primul de acest tip al Guvernului în domeniul sănătății, fiind estimat la peste 650 milioane lei.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Contractul va avea o durată de 17,5 ani, din care 30 luni execuție efectivă (proiectare şi construcţie), partenerul privat trebuind să acopere minimum 75% din finanțare.
Proiectul a fost anunțat în octombrie 2018 de Profit.ro ca fiind pregătit.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Clinica va avea 636 de paturi, cabinete de consult și săli de operație, laboratoare de cercetare, dotări pentru actul medical de înaltă calitate. Noua instituție va asigura asistența medicală de specialitate pentru boli infecțioase, neurochirurgie, cardiologie, radioterapie, urmând a fi dotată inclusiv cu heliport.
Potrivit studiului, realizarea investiției Clinica Multifuncțională „Dr. Calistrat Grozovici” Corp A şi Corp B constă în construirea unei clădiri compusă din două corpuri, necesare pentru îndeplinirea cerințelor actuale privind performanța profesională și financiară în sistemul de sănătate, având ca punct focal siguranța pacienților.
Cele două corpuri vor avea o arie construită de aproximativ 6.000 metri pătrați şi o arie construită desfăşurată de peste 51.000 metri pătrați, ambele fiind încadrate în clasa de importanţă A.
Se estimează că în faza de execuție a lucrării vor fi angajați aproximativ 200 de lucrători care vor înregistra venituri din contribuţii la bugetul de stat de aproximativ 18 milioane lei. Conform estimărilor, în faza de exploatare vor fi create 1.071 noi locuri de muncă din care: 120 cadre superioare (medici) și 951 cadre medii și personal auxiliar. Acestea vor genera, de asemenea, venituri din taxe şi impozite pe salarii de aproximativ 9,9 milioane euro/an.
Beneficiul relativ din acest proiect public-privat este estimat la 35,7 milioane euro.
Ratele interne de rentabilitate economică sunt de 6,47% pentru Corpul A, respectiv 13,29% pentru corpul B.
CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Apa Nova: Niciodată sănătatea oamenilor nu a fost în pericol. Apa este potabilă și a fost în permanențăSe estimează, pentru Corpul A, ca 25% dintre persoanele spitalizate anual să suporte costul spitalizării, ceea ce poate aduce un beneficiu anual estimat la circa 20 milioane lei. În condiţiile în care 75% din cele 256 paturi ale Corpului A vor fi ocupate în proporţie de 95% de bolnavii asiguraţi, rezultă un venit anual de la CNAS estimat la circa 39 milioane lei.
În ceea ce priveşte Corpul B, se estimează ca 20 % dintre persoanele spitalizate anual să suporte costul spitalizării de unde ar rezulta un beneficiu anual de aproximativ 19 milioane lei. În condiţiile în care 70% din cele 380 paturi ale Corpului B vor fi ocupate în proporţie de 90% de bolnavii asiguraţi, rezultă un venit anual de la CNAS estimat la peste 51 milioane lei.
STUDIUL DE FUNDAMENTARE PENTRU CLINICA GROZOVICI POATE FI CITIT AICI.