Viena redevine cel mai agreabil oraș din lume

Viena redevine cel mai agreabil oraș din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2022

Viena urcă din nou pe prima poziție în topul celor mai agreabile orașe din lume, la fel ca în 2018 și 2019, conform unui clasament publicat joi în care Kievul, confruntat cu asaltul rusesc, nu figurează, iar Moscova se prăbușește, informează AFP.

Capitala austriacă ajunge pentru a treia oară în fruntea acestui indice realizat de Economist Intelligence Unit, unitatea de cercetare și analiză afiliată săptămânalului englez The Economist. Reușita vine după ce orașul Auckland din Noua Zeelandă a pierdut 33 de locuri din cauza extinderii măsurilor de carantină, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
GALERIE FOTO Autoportretul unui campion. David Popovici, copilul care lua micul dejun la trei dimineața ca să înoate la cinci: M-am trezit vorbind în apă. Nu în capul meu, ci chiar în apă sau poate că vorbeam cu apa CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Autoportretul unui campion. David Popovici, copilul care lua micul dejun la trei dimineața ca să înoate la cinci: M-am trezit vorbind în apă. Nu în capul meu, ci chiar în apă sau poate că vorbeam cu apa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Experții au răsplătit stabilitatea Vienei, oferta sa educațională și medicală, precum și calitatea infrastructurii cu punctajul maxim, de 100 din 100. Factorii culturali și de mediu din acest oraș sunt aproape ideali.

Europa domină în mare măsură primele zece poziții ale clasamentului, cu șase orașe, printre care se numără Copenhaga și Zurich, ce completează în ordine podiumul în urma Vienei, dar și cu Geneva, pe poziția a șasea. Canada este bine reprezentată, cu trei orașe: Calgary (al patrulea loc), Vancouver (al cincilea loc) și Toronto (locul opt). Poziția a șaptea este ocupată de Frankfurt, pe a noua se află Amsterdam, iar Osaka și Melbourne încheie top 10.

Parisul figurează pe locul 19, cu 23 de locuri mai sus comparativ cu anul 2021. Capitala Belgiei, Bruxelles, este pe locul 24, imediat după Montreal (23). Londra se află pe locul 33, în timp ce Barcelona, reputată pentru atmosfera foarte animată, ocupă a 35-a poziție, cu opt locuri în fața capitalei Spaniei, Madrid (locul 43).

Milano ocupă locul 49 în acest clasament, New York locul 51, iar Beijing se află pe locul 71.

Damascul rămâne cel mai puțin primitor oraș din lume.

Pentru ca un oraș să fie inclus în acest clasament, acesta trebuie să fie considerat o "destinație de afaceri", adică să fie un centru economic și financiar sau ca acest aspect să fie solicitat de clienți. Beirutul, grav afectat de explozia din port din 2020 și capitală a unei țări afectate de o puternică instabilitate politică, nu figurează.

Potrivit autorilor, Kievul a trebuit să fie exclus din raport în contextul invaziei ruse în Ucraina. În paralel, Moscova (locul 80) a scăzut cincisprezece locuri.

"Orașele din Europa de Est au scăzut în clasament din cauza creșterii riscurilor geopolitice" și a "crizei costului vieții, incluzând creșterea prețurilor la energie și la alimente", a explicat conducătoarea raportului de la EIU, Upasana Dutt.

Noi indicatori, cum ar fi restricțiile sanitare, au fost introduși în 2021, pentru evaluarea efectelor pandemiei. Calitatea medie a vieții a revenit astfel în 2022, dar se menține sub nivelul pre-COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
oras
austria