Top filme românești - cele mai mari încasări

Top filme românești - cele mai mari încasări
scris 26 dec 2019

Două comedii și un film biografic au avut cele mai mari încasări între lungmetrajele românești lansate anul acesta pe marile ecrane.

Dintre cele 192 de filme care au avut premiera anul acesta pe marile ecrane românești, potrivit înregistrărilor Cinemagia, 26 au fost producții românești, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Între acestea, comedia „Oh, Ramona!”, regizată de Cristina Iacob, a generat cele mai mari încasări. Filmul a fost lansat pe 15 februarie și a fost vizionat de 260.531 de spectatori și a avut încasări totale de 5.094.311 lei, dintre care 2.209.669 de lei, în primul weekend.

Filmul, al patrulea lungmetraj semnat de Iacob, este adaptarea cărții „Suge-o, Ramona!” a lui Andrei Ciobanu. Scenariul este semnat de Andrei Ciobanu, Alex Coteț și Cristina Jacob. Din distribuție fac parte Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey, Melanie Ebanks, alături de Smiley, Feli, Andrei Ciobanu, Cristina Ich, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Gabriel Jugaru, Howard Dell și Alex Coteț.

Lungmetrajul biografic „Maria, Regina României”, care încă rulează în cinema, s-a clasat pe locul al doilea, cu încasări de 2.626.958 de lei. Filmul regizat de Alexis Sweet Cahill a fost recompensat cu premiul secțiunii Avanpremierele Toamnei a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest 2019. Bazat pe fapte istorice reale, lungmetrajul redă eforturile pe care regina Maria le-a făcut la Conferința de Pace de la Paris din 1919 pentru ca unirea României să fie recunoscută. Roxana Lupu interpretează rolul reginei Maria, Adrian Titieni este Ionel Brătianu, iar Anghel Damian, prințul Carol II.

Filmul a fost vizionat până în prezent de 139.081 de spectatori.

VIDEO&FOTO Simona Halep, colindată de Ștefan Hrușcă în seara de Ajun CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Simona Halep, colindată de Ștefan Hrușcă în seara de Ajun

Locul al treilea în clasamentul filmelor românești este ocupat de comedia „Faci sau taci”, regizată de Iura Luncașu. Din distribuție fac parte Augustin Viziru, Levent Sali, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Diana Dumitrescu, Sandra Izbașa, Gică Craioveanu și Monica Bârlădeanu.

Acțiunea este centrată pe operațiunea pusă la cale de Poliția Română, cu autoritățile spaniole, pentru a demasca o organizație criminală și a-l captura pe lider.

Filmul, lansat pe 15 martie, a fost vizionat de 89.548 de spectatori și a generat încasări totale de 1.807.596 de lei.

„La Gomera”, al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, s-a clasat pe poziția a patra în clasamentul încasărilor. Filmul, care a avut premiera în competiția Festivalului de la Cannes, a fost vizionat de 30.128 de spectatori și a generat încasări de 462.359 de lei de la premiera în cinematografe, pe 13 septembrie.

Filmul îi are în distribuție pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piștereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto și Antonio Buíl.

FOTO Cum și-au făcut elevii dintr-o comună din Argeș club de activități extracuriculare CITEȘTE ȘI FOTO Cum și-au făcut elevii dintr-o comună din Argeș club de activități extracuriculare

Ivanov este Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Tambrea), un traficant aflat în arest la București și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

„Parking”, de Tudor Giurgiu, a fost lansat pe 14 iunie, iar în cinematografele românești a fost vizionat de 14.452 de spectatori și a generat încasări de 219.445 de lei.

Filmul bazat pe romanul „Apropierea” al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari a avut premiera mondială la gala de deschidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Cel de-al patrulea lungmetraj al lui Giurgiu spune povestea lui Adrian (jucat de Mihai Smarandache), un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania, în 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto, iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare.

Din distribuție fac parte actorii spanioli Belén Cuesta, Ariadna Gil și Luis Bermejo și românii Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru.

Premiat în 2018 cu două trofee la Berlinală, inclusiv Ursul de Aur, lungmetrajul „Nu mă atinge-mă”, primul al regizoarei Adina Pintilie, a avut premiera în cinematografele românești pe 15 martie 2019. El a fost vizionat de 13.446 de spectatori și a generat încasări de 162.849 de lei.

Filmul este o investigație asupra dorinței cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale fațete. O femeie și doi bărbați, în căutarea intimității. Singurătățile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact. Din distribuție fac parte Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Rainer Steffen, Georgi Naldzhiev și Dirk Lange.

FOTO ANAF a vândut cu 40.000 de euro mașina Aro a lui Ceaușescu, după ce licitația a fost amânată pentru a verifica dacă face parte din patrimoniul cultural național CITEȘTE ȘI FOTO ANAF a vândut cu 40.000 de euro mașina Aro a lui Ceaușescu, după ce licitația a fost amânată pentru a verifica dacă face parte din patrimoniul cultural național

„Mo”, cu Dana Rogoz, Mădălina Craiu și Răzvan Vasilescu în distribuție, a fost lansat în cinematografe pe 4 octombrie. Filmul de debut al lui Radu Dragomir a fost vizionat de 8.922 de spectatori și a generat încasări de 123.797 de lei.

Filmul „Distanța dintre mine și mine”, care o are în centru pe scriitoarea și poeta Nina Cassian, este singurul documentar prezent între primele zece clasate. Producția realizată de Mona Nicoară și Dana Bunescu a avut premiera în cinematografe pe 8 martie. Ea a fost vizionată de 8.690 de spectatori și a generat încasări de 98.238 de lei.

„Între chin și amin”, de Toma Enache, cu Kira Hagi și Constantin Cotimanis în distribuție, a fost lansat pe 4 octombrie și a fost vizionat de 21.395 de spectatori, înregistrând încasări de 91.300 de lei. Lungmetrajul spune povestea unui tânăr compozitor care este închis la Pitești. Supraviețuiește torturilor și, după ce iese, compune o „Odă lui Dumnezeu”.

Drama „Cardinalul”, regizată de Nicolae Mărgineanu, cu Cristian Iacob și Maria Ploae în distribuție, a fost vizionat de 6.810 spectatori și a generat încasări de 88.197 de lei de la debutul în cinematografe, pe 22 noiembrie.

Lista filmelor românești care au avut premiera anul acesta este completată de: „Monștri.”, de Marius Olteanu, „Să nu ucizi”, de Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga, „Pisica verde”, de Constantinescu Narcis, „Arest”, de Andrei Cohn, „Călătoria fantastică a Maronei” (Belgia, Franța, România), de Anca Damian, „Saf” (Turcia, România), de Ali Vatansever, „Jurnalul familiei -escu”, de Șerban Georgescu, „Cap și pajură”, de Nicolae Constantin Tănase, „Heidi”, de Cătălin Mitulescu, „Guvernul copiilor”, de Ioana Mischie, „Cărturan”, de Liviu Săndulescu, „Caisă”, de Alexandru Mavrodineanu, „Valea Orbilor”, de Ioan Ionescu, „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan, „Zavera”, de Andrei Gruzsniczki, și „Timebox”, de Nora Agapi.

viewscnt
Afla mai multe despre
filme
cineema