Organizația Mondială a Sănătății: Microparticulele de plastic din apa de băut, risc ''scăzut'' pentru sănătatea umană

Organizația Mondială a Sănătății: Microparticulele de plastic din apa de băut, risc ''scăzut'' pentru sănătatea umană
scris 23 aug 2019

Microparticulele de plastic din apa potabilă prezintă un risc ''scăzut'' pentru sănătatea oamenilor, la nivelurile înregistrate în prezent, fiind însă necesare studii suplimentare pentru a oferi asigurări consumatorilor, a precizat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters.

Studii realizate pe parcursul anului trecut referitoare la particulele din plastic detectate în apa de la robinet și în cea îmbuteliată au stârnit îngrijorare în rândul publicului, însă datele disponibile până în prezent par încurajatoare, a precizat agenția ONU din domeniul sănătății în primul său raport asupra unor potențialelor riscuri pentru sănătate asociate cu ingerarea microplasticelor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Scandal în Germania: Poliția a transmis adrese către hotelieri cerând să anunțe dacă au oaspeți români. \ CITEȘTE ȘI FOTO Scandal în Germania: Poliția a transmis adrese către hotelieri cerând să anunțe dacă au oaspeți români. "Sunt hoți!"

Microplasticele pătrund în sursele de apă potabilă în special prin deversarea apelor reziduale, a mai precizat OMS. Potrivit probelor analizate, microplasticele descoperite în anumite cazuri în apa îmbuteliată par să fie rezultatul, cel puțin parțial, al procesului de îmbuteliere sau de ambalare, prin folosirea dopurilor din plastic, se mai spune în raport.

"Mesajul principal este de a asigura consumatorii de apă potabilă din întreaga lume că, pe baza acestei evaluări, estimăm un risc scăzut", a precizat Bruce Gordon, din cadrul departamentului pentru sănătate publică al OMS, într-o întâlnire de informare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
plastic
oms