Mugur Isărescu, propus pentru titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului

Mugur Isărescu, propus pentru titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2019

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, poate primi titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului la propunerea primarului general Gabriela Firea, potrivit unui proiect care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 17 septembrie.

Firea a fost consilier pentru relații publice și imagine în timpul mandatului de premier al lui Mugur Isărescu, din perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000.

Urmărește-ne și pe Google News
GALERIE FOTO Elena Udrea, la Curtea de Apel București, împreună cu partenerul ei: Trebuie să-mi demonstrez nevinovăția. S-au schimbat multe în ultimul an și jumătate CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Elena Udrea, la Curtea de Apel București, împreună cu partenerul ei: Trebuie să-mi demonstrez nevinovăția. S-au schimbat multe în ultimul an și jumătate

”În anul 2000, îndeplinind pentru un an mandatul de Prim-Ministru, a negociat cu Comisia Europeană și a obținut decizia de aderare a României la UE la 1 ianuarie 2007. În acest scop, a organizat și a condus realizarea strategiei de dezvoltare a României pe termen mediu, cu participarea tuturor partidelor parlamentare, a Academiei Române, a sindicatelor și patronatelor, a societății civile, document programatic ce a fost respectat de guvernele ce au urmat și care a asigurat primirea efectivă a României în UE la 1 ianuarie 2007. Reîntors la Banca Națională, în funcția de Guvernator, a promovat o politică monetar-valutară în sprijinul dezvoltării durabile a țării și a asigurat liberalizarea contului de capital la 1 septembrie 2006, decizie ce a însemnat practic trecerea la convertibilitatea deplină a monedei naționale”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Gabriela Firea, potrivit Hotnews.

Printre meritele guvernatorului se numără și restaurarea a două clădiri emblematice din centrul orașului, se mai arată în document.

”Promotor al renovării capitale a complexului imobiliar, istoric, cultural și moral al BNR, a sprijinit acțiunile de consolidare și restaurare ale Palatului BNR, proces în care autofinanțarea s-a împletit strâns cu spiritul gospodăresc. În același context, este important să amintim de o altă perlă arhitecturală a Bucureștiului, Palatul Chrissoveloni, în proprietatea Băncii Naționale din anul 1933, prin cumpărare, care și-a păstrat de-a lungul deceniilor întreaga valoare funcțională și artistică, fiind restaurată, conservată și pusă în valoare prin grija și implicarea Guvernatorului. De asemenea, Parcul cu Platani din Cartierul Cotroceni, aflat în patrimoniul BNR, care l-a cumpărat în vara lui 1946, este reprezentativ în tabloul parcurilor bucureștene, platanii constituind o atracție a zonei”, se mai arată în document.

viewscnt
Afla mai multe despre
mugur isărescu
gabriela firea
cetatea de onoare al bucurestiului