Domeniul Chambord de pe Valea Loirei a depășit pentru prima dată în 2017 un milion de vizitatori, înregistrând 916.888 de vizitatori ai castelului și 133.186 de amatori de "activități de timp liber", a anunțat vineri conducerea domeniului citată de AFP.
S-a înregistrat o creștere de 25,92% a vizitatorilor la castel în raport cu anul anterior (728.133 de vizitatori) care a fost marcat de inundații și de o vreme nefavorabilă, scrie News.ro.
Președintele Emmanuel Macron, care și-a sărbătorit în decembrie aniversarea la Chambord, se numără printre vizitatorii prestigiosului castel construit de regele François I, contribuind astfel la o "creștere cu 900% a prezenței castelului în presă".
CITEȘTE ȘI Avocat general la CJUE, în cazul privind România: Noțiunea „soț” cuprinde și soții de același sex. România nu e obligată să legalizeze căsătoriile gay, dar trebuie să acorde drept de ședere soților de același sexDeschiderea grădinilor în stil francez în luna martie și expoziția "Georges Pompidou et l'art, une aventure du regard" au atras în special publicul, potrivit reprezentanților domeniului.
Domeniul Chambord a început din 2010 o reformă a strategiei turistice prin reînnoirea produselor comerciale și prezentarea de concerte, lecturi și expoziții, precum și de animații dedicate familiilor.
Castelul Chambord, situat la 15 km est de Blois, este unul dintre cele mai cunoscute castele din lume datorită unei distincte arhitecturi care îmbină stilul tradițional francez cu structuri renascentiste.
Castelul, cel mai mare de pe Valea Loirei, a fost construit în inima celui mai mare parc forestier închis din Europa (5.441 metri). Edificiul a fost construit din ordinul regelui Francisc I, între anii 1519 și 1547. Are 365 de camere care sunt mari, spațioase și încălzite de șeminee. Pe lângă camere, castelul mai are o bucătărie, o capelă și o sală de teatru. Lângă castel sunt grajdurile și grădina. Scara principală a fost proiectată de Leonardo da Vinci și este dublu spiralată. În prezent castelul este în proprietatea statului francez și este muzeu.