Der Spiegel, ediție specială cu mesaj pentru britanici: Please don't go!

Der Spiegel, ediție specială cu mesaj pentru britanici: Please don't go!
scris 11 iun 2016

Prestigioasa revistă germană Der Spiegel le cere sâmbătă britanicilor să aleagă, la referendumul din 23 iunie, să rămână în Uniunea Europeană, într-un număr special în mare parte în engleză și plasat sub titlul "Please don't go!" ("Vă rugăm să nu plecați!"), transmite AFP.

Cu drapelul Union Jack pe prima pagină, săptămânalul explică "de ce Germania are nevoie de britanici", cu 23 de pagini atât în engleză, cât și în germană.

Urmărește-ne și pe Google News

"Alegerea este între un moment de mândrie și un nou viitor construit împreună", scriu într-un editorial redactorii-șefi ai Spiegel — Klaus Brinkbaumer și Florian Harms.

"Dacă Marea Britanie este inteligentă, va rămâne membră a Uniunii Europene, deoarece va recunoaște că viitorul Occidentului este în joc", adaugă ei, subliniind că referendumul britanic de la 23 iunie este "un moment istoric".

Începe Euro, competiția care râde în fața absurdului amenințărilor teroriste CITEȘTE ȘI Începe Euro, competiția care râde în fața absurdului amenințărilor teroriste

"Dacă Marea Britanie este inteligentă, va realiza că nu este o putere de una singură, că va pierde multe odată cu un vot în favoarea Brexit la 23 iunie și va câștiga puțin dintr-un scurt moment de mândrie", insistă cei doi reprezentanți ai revistei.

Într-un interviu acordat Der Spiegel și din care au fost prezentate extrase încă de vineri, ministrul german de finanțe Wolfgang Schauble avertizează Marea Britanie că "înăuntru este înăuntru, iar afară este afară" și că, prin urmare, Londra nu va mai beneficia de avantajele pieței unice europene în cazul unui Brexit.

"Retragerea Marii Britanii ar fi o pierdere grea" pentru Uniunea Europeană, declară ministrul, care s-a aflat la Londra pentru a susține rămânea Regatului Unit în blocul comunitar.

Sursa Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
der spiegel
brexit
marea britanie
revista
uniunea europeana
ue
referendum