Motorul de căutare Bing al Microsoft a fost blocat în China, scrie Variety, astfel că cea mai mare populație utilizatoare de internet din lume nu mai are acces la niciun motor de căutare străin cunoscut.
Bing a fost operațional în China pentru că a ales să respecte cererile stricte ale cenzorilor din țara asiatică. Miercuri, însă, utilizatorii au început să raporteze faptul că nu au putut accesa site-ul, arată news.ro.
„Am confirmat că Bing este inaccesibil în China, în prezent, și suntem implicați să determinăm următorii pași”, a declarat pentru Variety un purtător de cuvânt al Microsoft de la Beijing.
Joi, Bing era disponibil necorespunzător anumitor utilizatori și nu a fost făcut încă un anunț oficial privind blocarea lui - dacă este acțiunea guvernului sau dacă aceasta este permanentă.
CITEȘTE ȘI FOTO Ibrik Kitchen, deținut de o româncă, inclus de Vogue pe lista celor cinci restaurante ale momentului din ParisThe Financial Times a scris, citând două surse anonime, că blocajul a fost ordonat de guvernul chinez. Cyberspace Administration din China nu a comentat.
Bing este cel mai recent serviciu tehnologic american blocat în China, după serviciul de mesaje WhatsApp ce aparține de Facebook, închis în 2017.
Motorul de căutare Google s-a retras din China în 2010, în principal de teama cenzurii și a atacurilor cibernetice. Se pare că singurele motoare de căutare în limba engleză disponibile acum în China sunt unele obscure precum Gibiru și Yandex, care aparține de Rusia.
CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Exclusiviști producători de ceasuri își prezintă de astăzi surprizele. Noutăți din lumea ceasurilor de lux la SIHH 2019, locul unde timpul chiar înseamnă baniBing nu era foarte popular, totuși, în rândul chinezilor, având o cotă de piață de 2%, potrivit cifrelor pentru luna decembrie.
În ultimul an, a crescut controlul guvernului asupra internetului în China la un nivel fără precedent, cenzorii eliminând orice conținut ce părea să amenințe Partidul Comunist aflat la putere. Autoritățile au șters aproximativ 6 milioane de postări online și 26.000 de „site-uri ilegale” în 2018, potrivit unui raport publicat de agenția de presă Xinhua la începutul lunii ianuarie a acestui an.