Prada a încheiat un acord pentru a cumpăra rivalul mai mic, Versace, de la Capri Holdings.
Tranzacția este de 1,375 miliarde de dolari.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Suma include și datoriile companiei.
Este o mișcare ce unește două dintre cele mai mari nume din moda italiană, relatează Reuters.
Prada urmărește să se extindă, reușind să facă față încetinirii cererii de produse de lux, în timp ce Versace operează în pierdere. Fuziunea întărește poziția Italiei într-o industrie de lux dominată de conglomerate franceze, arată G4Media.ro.

Acordul vine după anunțul făcut pe 13 martie, conform căruia Donatella Versace va renunța la funcția de director de creație al brandului fondat de fratele ei decedat, Gianni Versace, scrie G4Media.ro.
„Ne propunem să continuăm moștenirea Versace, celebrând și reinterpretând estetica sa îndrăzneață și atemporală”, a declarat președintele Prada, Patrizio Bertelli.
„În același timp, îi vom oferi o platformă solidă, consolidată prin ani de investiții continue și relații de lungă durată”, a adăugat Bertelli, soțul creatoarei Miuccia Prada. Cei doi sunt acționarii principali ai companiei.
Prețul pe care Prada a acceptat să îl plătească pentru Versace reprezintă un discount semnificativ față de aproximativ 2,15 miliarde de dolari (inclusiv datoriile) plătite de Capri în 2018. Cunoscute anterior ca Michael Kors, Capri a cumpărat Versace de la familia Versace și fondul de investiții Blackstone.
Achiziționarea Versace, cunoscut pentru imprimeurile sale îndrăznețe în stil baroc, va atrage noi clienți pentru Prada, recunoscută pentru stilul său minimalist.

„Versace are un potențial uriaș. Va fi un drum lung, ce va necesita execuție disciplinată și răbdare”, a spus Andrea Guerra, CEO-ul Prada.
Această mișcare vine într-un moment în care mai multe achiziții și listări publice au fost anulate pe fondul scăderii piețelor de capital la nivel global și al temerilor privind o recesiune, declanșate de noile tarife impuse de președintele american Donald Trump în această lună.
După achizițiile din anii ’90 ale Helmut Lang și Jil Sander — pe care Bertelli, acționarul principal Prada, le-a numit „greșeli strategice” — grupul a evitat în mare parte tranzacțiile importante.