Lucrările de reamenajare a Cazinoului din Constanța pot fi încheiate chiar luna viitoare, este mesajul Companiei Naționale de Investiții (CNI). Monumentul istoric a intrat în renovare în urmă cu peste 4 ani, la începutul anului 2020, după aproape un deceniu de întârzieri birocratice.
VEZI AICI FOTO CUM ARATĂ ACUM CAZINNOUL
Lucrările la Cazinoul din Constanța urmează să fie finalizate după aproape patru ani. Compania Națională de Investiții estimează acum că recepția lucrărilor ar putea fi demarată luna viitoare.
În prezent, stadiul lucrărilor este de 92%.
- “Până la data prezentei au fost contractate toate lucrările prevăzute în documentația de avizare a lucrărilor de intervenție asupra construcției existente, inclusiv a instalațiilor aferente acesteia, a branșamentelor la utilități și a lucrărilor de reabilitare a amenajărilor exterioare prevăzute în conformitate cu indicatorii tehnico-economici aprobați atât în sarcina Companiei Naționale de Investiții “C.N.I.”- S.A., cât și în sarcina Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Constanța”, precizează CNI.
Context. Contractul pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța a fost semnat în luna decembrie a anului 2019. Atunci, Decebal Făgădău (PSD) era primarul Constanței, Viorica Dăncilă, prim-ministru, iar ministrul Dezvoltării era Ion Ștefan (PNL). „În urma finalizării procedurii de achiziție publică, asocierea Aedificia Carpați SA – SC Remon Project SRL – SC Profesional Construct Proiectare SRL – SC Tehnoinstal SRL a fost declarată câștigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei, cu TVA.
Durata contractului de realizare a investiției este de 30 de luni (din care trei luni sunt dedicate activității de proiectare“, transmitea Ministerul Dezvoltării în data de 15 ianuarie 2020.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ferrari a dezvăluit „supermașina” F80, cea mai scumpă din istoria saCazinoul din Constanța a fost construit după planurile arhitectului francez Daniel Renard, fiind un simbol reprezentativ pentru curentul arhitectonic Art Nouveau. Prezintă în partea centrală terasa fațadei, sprijinită pe un portic larg, care e dominat de un vitraliu în formă de evantai. Se remarcă partea superioară a clădirii, decorată cu elemente arhitecturale de forma navelor antice, cu capete de berbec și ghirlande de alge marine.
Clădirea a fost inaugurată în toamna lui 1910 și a reprezentat, de-a lungul timpului, un simbol pentru Constanța.