Ilie Carabulea continuă să cedeze controlul unor afaceri către cei doi fii

Ilie Carabulea continuă să cedeze controlul unor afaceri către cei doi fii
scris 25 ian 2016

Omul de afaceri Ilie Carabulea continuă să transfere controlul companiilor către cei doi fii. La finele anului trecut, Nicolae-Oprea și Ilie-Tudor Carabulea au devenit acționari ai societăților Trans Car și Meridiana Transfer de Bani.

Ilie Carabulea a decis la finalul anului trecut să cedeze în mod egal participația sa, de 80%, la societatea Trans Car, specializată în transportul de marfă, către Nicolae-Oprea Carabulea și Ilie-Tudor Carabulea.

În același timp, diferența de 20% din companiea Trans Car a fost cumpărată de către societatea Atlassib, controlată de Ilie Carabulea, de la Alin Albu, fiul omului de afaceri Aurel Albu, fondatorul companiei. Aurel Albu a decedat în 2009. Atlassib a plătit pentru această tranzacție aproape 1,25 milioane de lei (circa 270.000 de euro).

Urmărește-ne și pe Google News

În urma cesiunii, structura acționariatului Trans Car este următoarea: Atlassib (20%), Nicolae-Oprea Carabulea (40%) și Ilie-Tudor Carabulea (40%). Compania Trans Car a avut, în 2014, afaceri de aproape un milion de lei și o pierdere de 21.000 de lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Carabulea le transferă fiilor săi hotelul Ramada din Sibiu, iar pe unul dintre ei îl pune administrator la firma Trans Car CITEȘTE ȘI Carabulea le transferă fiilor săi hotelul Ramada din Sibiu, iar pe unul dintre ei îl pune administrator la firma Trans Car

O altă schimbare a avut loc și în structura companiei Meridiana Transfer de Bani, ai cărei acționari erau Poșta Rapidă Atlassib, deținută tot de Ilie Carabulea și Ștefania Ilie, care a fost reprezentantul companiei Atlassib în Italia. La finalul anului trecut, Poșta Rapidă Atlassib a ieșit din acționariat, iar cele 2.925 de părți sociale ale sale, în valoare de 585.000 de lei, au fost cesionate către Nicolae-Oprea Carabulea, Ilie-Tudor Carabulea și Ștefania Ilie.

După exitul Poștei Atlassib, structura acționariatului Meridiana Transfer de Bani este formată din Nicolae-Oprea Carabulea (34%), Ilie-Tudor Carabulea (33%) și Ștefania Ilie (33%).

Meridiana Transfer de Bani a avut în 2014 afaceri de 10,9 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 7% față de cele 11,7 milioane de lei înregistrate în 2013. Profitul a înregistrat însă o ușoară creștere, de la aproape 2 milioane de lei în 2013 la 2,1 milioane de lei în anul următor.

Nu sunt singurele mutări de acest tip pe care le face Ilie Carabulea, care în ultimii doi ani a avut mai multe probleme cu justiția. Profit.ro a mai informat, în octombrie anul trecut, că omul de afaceri sibian le-a transferat fiilor săi acțiuni la Atlassib Hotels, companie care operează hotelul Ramada din Sibiu, cu afaceri anuale de aproape 4 milioane de euro.

Carabulea s-a aflat de mai multe ori în arest preventiv, astfel că Banca Națională i-a retras dreptul de vot în compania care reprezintă cel mai mare activ din portofoliu, Banca Comercială Carpatica, pentru care au început procedurile de vânzare.

După ce o primă tranzacție cu fondul de investiții JC Flowers a picat, acționarii Băncii Comerciale Carpatica au decis să invite Nextebank să subscrie la majorarea de capital pe care urmează să o realizeze. Nextebank, deținută de fondul Axxes Capital, are exclusivitate.

Luni, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a decis aplicarea măsurilor de rezoluție la societatea Carpatica Asig Sibiu, aflată în redresare financiară din aprilie 2014 și controlată de Ilie Carabulea, pentru a evita intrarea într-o stare de dificultate majoră a asigurătorului.

Cifrele arată că afacerea cea mai profitabilă a lui Carabulea rămâne firma de transport Atlassib, care i-a adus omului de afaceri de-a lungul timpului profituri anuale de câteva milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ilie carabulea
trans car
meridina transfer de bani
cesiune