Groupama România, subsidiara grupului francez Groupama și unul dintre primii jucători locali, a subscris anul trecut prime de 1,004 miliarde de lei din asigurări generale și de viață, în creștere cu 8,7% față de 2017, pe fondul avansului veniturilor pe segmentele RCA, CASCO și proprietăți și bunuri, inclusiv zona agricolă. Obiectivul anunțat de conducerea companiei pentru 2018 a fost un avans al subscrierilor de 10%.
"Anul trecut am depășit pragul de un miliard de lei din subscrieri. Fără segmentul RCA, subscrierile totalizează 765 milioane de lei, cu 6,5% mai mult față de 2017. CASCO a generat prime de 425 milioane de lei, în urcare cu 7,8% fata de anul precedent. Segmentul bunuri și proprietăți, care include și zona agricolă, subscrierile au adus 214 milioane de lei, avansul fiind de 2,3% față de 2017. RCA a crescut cu 16,5%, la 239 milioane de lei, rezultat obținut din majorarea bazei de clienți, mai puțin din creșterea tarifelor", spune Călin Matei, director general adjunct al Groupama România.
Totodată, linia asigurări de persoane (viață, sănătate&accidente) a avut o contrbuție de 70 milioane de lei (+6,8% față 2017).
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ALDE se delimitează de propriii deputați care au inițiat un proiect pentru desființarea ASF și revenirea la fostele CSA, CNVM și CSSPPAsigurătorul a obținut un profit net de 9 milioane de lei, conform standardelor internaționale de contabiltate (IFRS). În 2017, rezultatul net al companiei a fost de 35,7 milioane de lei.
"Fără amenda aplicată a Consiliului Concurenței, Groupama România ar fi obținut un profit net de 44 milioane de lei. Am înregistrat în contabilitate un provizion pentru această sancțiune, care a afectat rezultatul final al exercițiului financiar 2018", a spus Matei.
Groupama Asigurări a primit una dintre cele mai mari amenzi - 35.378.902 lei.
Pentru acest an, managementul Groupama România și-a propus creșterea subscrierilor cu 10% și un profit net de 40 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI Chirițoiu: RCA ar trebui încheiată pe numele șoferului, pentru ca prețul poliței să reflecte riscul de accident"Mizăm în continuare pe o dinamică pozitivă a subscrierilor pe CASCO. De asemenea, credem că sectorul agricol va avea un aport semnificativ la creșterea subscrierilor. Fermierii vor primi subvenții pentru asigurări, fapt ce conduce la creșterea subscrierilor", spune Francois Coste, șeful Groupama România.
Groupama a intrat pe piața din România prin preluarea Asiban și BT Asigurări, precum și OTP Garancia Asigurări.
Investițiile grupului francez în România au atins 750 milioane de euro, sumă care include și prețul plătit pentru preluarea celor trei asigurători, din care 350 milioane de euro pentru Asiban, în 2008.