Asocierea formată din Adisam Telecom (lider), Rartel și Starc4sys a câștiga licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea unui sistem radio troposferic, contractul fiind semnat pentru 89,06 milioane de lei, de la un estimat de 104,8 milioane de lei, fără TVA, pentru 4 ani.
La procedură s-au înscris și gigantul american Raytheon Company și Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Comunicarea troposferică este cunoscută ca metoda de transmitere a informațiilor prin unde radio pe distanțe mari – până la 500 de kilometri sau mai mult, în funcție de relief și de factorii climatici, potrivit GeoDef. Această metodă de propagare a semnalului folosește fenomenul de împrăștiere troposferică, unde undele radio la UHF și frecvențele cu microunde se propagă aleatoriu pe măsură ce trec prin troposfera superioară.
Propagarea undelor radio în troposferă are loc într-un fascicul îngust care trece direct deasupra orizontului în direcția stației de primire. Când semnalele trec prin troposferă, o parte din energie este disipată înapoi pe pământ, permițând operatorului să primească un semnal.
Adisam Telecom este specializată în activitati de telecomunicații prin satelit și a consemnat în 2019 afaceri de 5,7 milioane de lei. Acționariatul societății este format din dima Samata - 49%, Adrian Vlad - 49% și Cristi Bogdan Zernescu - 2%.
CITEȘTE ȘI Telekom Mobile, amendată pentru că ar fi încălcat unui fost client dreptul de a fi uitatRartel este o subsidiară a Telespazio Italia. În 2019, potrivit www.termene.ro, afacerile Rartel au atins 36,97 milioane de lei, de la 35,7 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat de la 5 milioane de lei la 5,65 milioane de lei. Telespazio este un joint venture între Leonardo - 67% și Thales - 33%.
Cu afaceri de 20,4 milioane de lei în 2020, Starc4Sys desfășoară "Alte activități de telecomunicații - cod CAEN 6190" și este controlată integral George Cristian Ghimfus.