Gigantul american Oracle, al doilea cel mai mare producător mondial de aplicații software, după Microsoft, își deschide a treia firmă în România, Oracle Sovereign Cloud Romania, companie care va desfășura activități de prelucrare a datelor și administrare a paginilor web, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Administrator va fi Iana Enache, Corporate Counsel în cadrul Oracle, fostă asociat la casa de avocatură Grigorescu Ștefănică.
În România, compania americană deține deja Oracle România SRL și Oracle Global Services România SRL.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Anul trecut, cele două companii au consemnat un business de 1,17 miliarde de lei, în scădere cu 7,3% față de anul precedent.
Defalcat, Oracle România SRL a consemnat afaceri de 693,6 milioane de lei, de la 818,95 milioane de lei în 2020 și 955,89 milioane de lei în 2019.
Profitul net al companiei a coborât cu aproape 87%, la 6,5 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI IBM România, încă un pas spre pragul de 1 miliard de leiOracle Global Services România SRL a încheiat anul 2021 cu un business de 479,8 milioane de lei, comparativ cu 446,24 milioane de lei în 2020 și 253,31 milioane de lei în 2019.
După un rezultat negativ de 2,2 milioane de lei în 2020, câștigul net al companiei a fost de 10,1 milioane de lei pentru exercițiul financiar aferent anului precedent.
Cumulat, cele două subsidiare aveau la finele anului trecut un număr mediu de 4.376 salariați, comparativ cu 4.326 de salariați în 2020 și 5.379 în 2019.
Prin Programul de guvernare și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România și-a propus să operaționalizeze proiectul de cloud guvernamental, o infrastructură digitală coerentă și integrată la nivelul administrației publice, care va furniza servicii digitale de înaltă calitate atât cetățenilor, cât și companiilor.
Prin realizarea acestui proiect vor fi create condițiile pentru adoptarea tehnologiilor digitale în toate sectoarele și domeniile de activitate ale instituțiilor statului și pentru creșterea numarului de cetațeni și companii care vor putea beneficia și fructifica oportunitățile oferite de digitalizare. Implementarea pe scară largă a soluțiilor digitale va contribui, la creșterea gradului de transparentizare a activității autorităților statului și la reducerea barierelor birocratice, contribuind, de asemenea, la realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Mai multe detalii AICI.
Pe plan global, Oracle are birouri în 145 de țări și peste 137.000 de angajați, înregistrând anul trecut venituri de 40,5 miliarde de dolari.