Fuziune de peste 55 milioane euro pe piața serviciilor IT. Endava Romania preia ISDC Romania, de la 1 iulie

Fuziune de peste 55 milioane euro pe piața serviciilor IT. Endava Romania preia ISDC Romania, de la 1 iulie
scris 16 mar 2017

Furnizorii de servicii IT Endava Romania și ISDC Romania vor fuziona prin absorbție de la 1 iulie, scopul declarat al operațiunii fiind eficientizarea gestionării fondurilor necesare desfășurării activităților ce urmează a fi realizate în comun.

Potrivit celor mai recente date financiare, afacerile celor două companii au cumulat aproape 250 milioane de lei în 2015, de la 185 milioane de lei în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News

Fuziunea celor companii locale survine achiziției de anul trecut la nivel internațional a grupului de companii ISDC de către grupul Endava pentru consolidarea poziției Endava în domeniul serviciilor IT.

Flanco Retail: Frigul din ianuarie și mișcările de stradă din februarie au afectat vânzările electroIT din primul trimestru. Piața va crește cu 5% în acest an, la 2,68 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Flanco Retail: Frigul din ianuarie și mișcările de stradă din februarie au afectat vânzările electroIT din primul trimestru. Piața va crește cu 5% în acest an, la 2,68 miliarde de euro

“Ca urmare a acestei achiziții, se dorește implementarea unei fuziuni între filialele locale ale celor două grupuri (…) Fuziunea își va produce efectele din punct de vedere juridic, contabil și fiscal începând cu data de 1 iulie 2017, ora 00.00”, se arată în proiectul de fuziune.

În urma fuziunii, va exista o unificare a proceselor de conducere și control a activităților desfășurate în prezent de către cele două companii și vor fi realizate economii substanțiale prin reducerea structurilor paralele administrative și de management și creșterea eficienței actului de decizie managerial.

De asemenea, procesul va simplifica procedurile de raportare (contabile și financiare) folosite atât față de autorități, cât și față de asociații din grup, prin conceperea lor unitară.

EXCLUSIV Asesoft Technologies, firmă controlată de Sebastian Ghiță, își asumă datorii de peste 88 milioane lei în insolvență. Cel mai mare creditor este BCR. Guvernul - 0 lei pentru ministere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Asesoft Technologies, firmă controlată de Sebastian Ghiță, își asumă datorii de peste 88 milioane lei în insolvență. Cel mai mare creditor este BCR. Guvernul - 0 lei pentru ministere

În plus, fuziunea va permite elaborarea unui plan de investiții coerent, corelat cu necesarul și oportunitățile comune de investiții, cu strategia de dezvoltare de ansamblu a societății absorbante, Endava Romania, se mai arată în proiect.

Cu afaceri de 217,6 milioane de lei în 2015, Endava Romania este controlată integral de Endava Limited (Marea Britanie).

ISDC Romania are ca acționar unic Endava Holding BV (Olanda) și a consemnat afaceri de 32 milioane de lei în 2015.

STUDIU Timpul excesiv petrecut în fața a computerelor crește riscul de diabet la copii CITEȘTE ȘI STUDIU Timpul excesiv petrecut în fața a computerelor crește riscul de diabet la copii

În urma fuziunii, acționarii Endava Romania vor fi Endava Limited – 91,3% și Endava Holding – 8,7%.

Cumulat, cele două firme aveau aproape 1.600 de salariați la finele anului 2015, din care ISDC Romania - 200.

Endava este o companie britanică de servicii IT cu peste 15 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicatii, media, tehnologie, sau comerț și transporturi.

La nivel international, Endava are peste 3.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia și Columbia.

În România, Endava livrează soluții software și servicii IT din cele patru centre deschise în Cluj-Napoca, București, Iași și Pitești, pentru clienți care activează în domenii variate, de la cel financiar, la asigurări, retail și tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
endava
isdc
fuziune