O petiție online către Guvern, prin care o firmă din Brașov cere suplimentarea programului de acordare de granturi pentru capital de lucru, a strâns circa 5.000 de susținători pe site-ul petitieonline.com, devenind cea mai populară astfel de inițiativă din ultima săptămână. În cazul în care nu poate fi suplimentat plafonul, susținătorii petiției cer ca plafonul de 150.000 de euro pentru granturi să fie redus, astfel încât un număr cât mai mare de firme să primească, totuși, sprijin.
De ce anume mai au nevoie firmele în România în actualul context, cum trebuie calibrat bugetul pentru a funcționa în pandemie, ce soluții rapide de finanțare sunt la îndemână, la ce bănci poți apela și când, ce noi programe sunt pregătite de autorități și cum pot fi folosite eficient cele existente va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro - IMM-urile în criză, pentru care detalii pot fi aflate AICI. Conferința, organizată cu sprijinul UniCredit Bank ca partener principal și ROCA Investments, va fi transmisă în direct pe site-ul profit.ro, pe pagina de Facebook Profit.ro, ca și de către postul de televiziune Profit TV
Guvernul acordă granturi pentru capital de lucru în limita a 150.000 de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile de 350 milioane de euro de la Uniunea Europeană. La limita maximă, fondurile ajung pentru circa 2.300 de firme, însă numărul solicitărilor este deja de aproximativ zece ori mai mare.
Petiția poate fi accesată aici
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Către Primul Ministru Ludovic Orban,
Către Ministrul de Fonduri Europene Marcel Boloș,
Către Ministrul Economiei Virgil Popescu,
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în UngariaPrin această petiție cerem suplimentarea bugetului sau reducerea plafonului maxim de 150.000 EUR la Masura 2 "Capital de lucru".
În acest fel dorim să obținem ca mai multe firme, care suferă din cauza situației generate de pandemie, să beneficieze de un ajutor financiar EU.
Cu un buget restrâns și plafonul existent de 150 000 euro, s-a întâmplat ca în primele 7 minute de la debutul depunerii cererilor online, acest buget a fost deja epuizat având ca rezultat ca aproximativ 15.000 de firme nu o să aibă nici un ajutor pentru urmatoarele luni care vor fi extrem de dificile.
Considerăm că actuala modalitate de repartizare a acestor fonduri este inechitabilă, restrictivă și cu un impact redus în economie.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Budeanu și-a vândut participația la Romprest pentru circa 9 milioane de euroBelfort Hotel Company SRL"
Petiția, cu 4.889 de semnături la momentul redactării articolului, a strâns cei mai mulți susținători în:
- București 782
- Brașov 196
- Iași 169
- Oradea 158
- Cluj-Napoca 158