EXCLUSIV VIDEO Partidele și-au propus oamenii în conducerea Curții de Conturi: un fost ministru, un fost șef al ANAF și un fost primar de sector al Capitalei

EXCLUSIV VIDEO Partidele și-au propus oamenii în conducerea Curții de Conturi: un fost ministru, un fost șef al ANAF și un fost primar de sector al Capitalei
scris 6 nov 2017

Atât social-democrații, cât și liberalii și-au votat proprii candidați, în general foști membri de partid, în conducerea Curții de Conturi, după ce recent fostul secretar al Guvernului Mihai Busuioc a fost numit în fruntea instituției. Noii membri din conducerea Curții sunt un fost ministru, susținut de opoziție, respectiv un fost șef al Fiscului și un fost primar de sector al Bucureștiului, susținuți de putere.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Conducerea Curții de Conturi este asigurată 18 consilieri de conturi, numiți, de Parlament, și din care sunt aleși vicepreședinții instituției.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul lunii octombrie, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a fost numit de către plenul reunit al Parlamentului, pentru un mandat de 9 ani, în funcția de președinte al Curții de Conturi în locul lui Nicolae Văcăroiu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Alături de el a mai fost numit atunci, în funcția de președintele al  Autorității de audit din cadrul Curții de Conturi, Florin Tunaru, un fost vicepreședinte al ANAF. 

Programul carne de porc din fermele românești nu va intra în vigoare decât după acceptul Comisiei Europene CITEȘTE ȘI Programul carne de porc din fermele românești nu va intra în vigoare decât după acceptul Comisiei Europene

Comisiile reunite de buget din Senat și Camera Deputaților au votat, astăzi, trei noi consilieri de conturi, care vor face parte din conducerea instituției și care vor primi o indemnizație lunară de cel puțin 2.200 euro lunar, conform declarațiilor de avere ale actualilor consilieri.

Pentru posturile de conducere s-au înscris 13 candidați, din care 8 candidați sunt actuali angajați și specialiști ai Curții de Conturi. Aceștia din urmă nu au avut însă nicio șansă în fața candidaților susținuți, prin votul din comisie, atât de către partidul de guvernământ, cât și de partidele din opoziție.

Astfel, a fost votată pentru Curtea de Conturi, cu votul parlamentarilor din opoziție, fostul ministru al Muncii din cabinetul Boc Claudia Boghicevici, care în prezent este vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Guvernul amână 1 an restituirea donațiilor pentru ”Cumințenia Pământului” de Brâncuși. Va fi obligat să achite bani în plus CITEȘTE ȘI Guvernul amână 1 an restituirea donațiilor pentru ”Cumințenia Pământului” de Brâncuși. Va fi obligat să achite bani în plus

În schimb, Partidul Social Democrat și aliații săi de la guvernare i-au susținut pe Vasile Gherasim, fost primar PSD al sectorului 1, în prezent consilier al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și pe fostul șef al ANAF, Bogdan Stan, în prezent vicepreședinte al acestei instituții. 

Audierea lui Bogdan Stan poate fi urmărită în înregistrarea video de mai jos.

Fost șef al Fiscului, la fel ca mai toți candidații, a insistat pe ideea că din activitatea Curții de Conturi nu trebuie să lipsească partea de prevenire și îndrumare a instituțiilor verificate, având în vedere că multe dintre neregulile constate în controalele Curții ar fi cauzate de necunoașterea legilor și procedurilor în vigoare.  

Candidații susținuți de partide urmează a fi votați și de plenul reunit al Parlamentului pentru a putea ocupa funcțiile de conducere la Curtea de Conturi.  

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de conturi
conducere
consilier
partide
parlament
anaf
bogda stan
primar
vasile gherasim
ministru
claudia boghicevici