EXCLUSIV Vânzarea Ergo Asigurări de Viață către Eurohold Bulgaria a căzut

EXCLUSIV Vânzarea Ergo Asigurări de Viață către Eurohold Bulgaria a căzut
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 mar 2020

Grupurile Ergo (Germania) și Eurohold (Bulgaria) au decis de comun acord să se retragă din tranzacția privind Ergo Asigurări de Viață România, companie cu un business estimat pentru 2019 la 9 milioane de euro. În martie 2019, Profit.ro a anunțat că Euroins Insurance, controlată de Eurohold, va prelua de la Ergo patru companii de asigurări din trei țări europene, respectiv România, Cehia și Belarus.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"În urmă cu un an, grupurile Ergo si Eurohold au realizat un acord de preluare a companiilor Ergo Cehia, Ergo Belarus, Ergo Asigurări de Viață România și Ergo Asigurări România de către Eurohold. În acest moment, însă, Ergo Group și Eurohold au decis de comun acord să se retragă din tranzacția privind Ergo Asigurări de Viață Romania. Celelate trei acorduri rămân neschimbate. Ergo și Eurohold colaborează cu autoritățile relevante ale țărilor respective în scopul de a primi autorizările necesare finalizării acestor tranzacții", a declarat pentru Profit.ro directorul general al Ergo Asigurări de Viață România, Mihai Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News

Surse din piață spun pentru Profit.ro că motivul retragerii este acela că tranzacția ridica pentru Eurohold obligații financiare peste nivelul prevăzut inițial.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Afaceri în creștere pentru retailerul online elefant.ro, EBITDA rămâne negativ. “În acest an urmărim ca elefant.ro să devină profitabil și așteptăm un EBITDA pozitiv de 500.000 de euro.” CITEȘTE ȘI Afaceri în creștere pentru retailerul online elefant.ro, EBITDA rămâne negativ. “În acest an urmărim ca elefant.ro să devină profitabil și așteptăm un EBITDA pozitiv de 500.000 de euro.”

Potrivit estimărilor Profit.ro în baza rezultatelor companiei în primele 9 luni din 2019, pe întreg anul trecut, Ergo Asigurări de Viață a subscris prime de 9 milioane de euro, în scădere față de 2018.

Business-ul Ergo Asigurări România a atins 12 milioane de euro în 2019.

Profit.ro a anunțat, în noiembrie 2019, că Ergo Asigurări de Viață și-a majorat capitalul social cu 23,9 milioane de lei, la 75,5 milioane de lei. Infuzia de capital a avut loc pe fondul reducerii activității de subscriere, compania renunțând să mai încheie contracte de asigurare cu noi clienți, situație care a condus la în­rău­tățirea indicatorilor financiari, inclusiv la reducerea solva­bi­lității.

În prima parte a lunii februarie, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a plasat Euroins România, unul dintre primii cinci jucători locali, în administrare temporară, iar Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar.

Grupul Ergo este unul dintre cei mai mari jucători europeni pe piața asigurărilor, cu subscrieri de 18,7 miliarde de euro în 2018, conform celor mai recente date disponibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
ergo
eurhold
tranzactie
asigurari