EXCLUSIV SNR pregătește reluarea licitației pentru televiziunea digitală, procedură eșuată de două ori. Operatorul negociază cu TVR proiectul viitoarei rețele

EXCLUSIV SNR pregătește reluarea licitației pentru televiziunea digitală, procedură eșuată de două ori. Operatorul negociază cu TVR proiectul viitoarei rețele
scris 24 sep 2018

Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) va iniția în perioada următoare o licitație pentru construirea unei rețele de televiziune digitală (DVB-T2) în baza unei licențe de profil (MUX1), operațiunea fiind avizată de acționarul unic al companiei, Ministerul Comunicațiilor.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Licitația pentru punerea în practică a proiectului va fi demarată după semnarea acordului-cadru cu Societatea Română de Televiziune (SRTV). În prezent, au loc negocieri între SNR și SRTV pentru semnarea acordului-cadru. Procedura de achiziție a echipamentelor și serviciilor pentru implementarea proiectului va fi lansată pe portalul de achiziții publice SICAP/SEAP. Implementarea proiectului va fi în conformitate cu studiul de fezabilitate, valoarea estimată de achiziție atât a echipamentelor, cât și a serviciilor aferente, făcând parte din documentația care va sta la baza procedurii de achiziție”, a transmis SNR pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Plățile întârziate de Televiziunea Română obligă operatorul telecom SNR să se împrumute la bancă pentru a avea lichidități CITEȘTE ȘI Plățile întârziate de Televiziunea Română obligă operatorul telecom SNR să se împrumute la bancă pentru a avea lichidități
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

SNR a mai inițiat o licitație similară în luna mai a anului 2015, dar pe care a anulat-o în 2016, după ce Curtea de Apel București a respins contestația Frontal Communication împotriva unei decizii a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care a menținut rezultatul procesului de reevaluare a ofertei depuse de companie în cadrul une licitații organizate de Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) pentru construirea unei rețele de televiziune digitală.

Procedura viza realizarea unei rețele naționale de televiziune digitală (prima parte) în baza unei licențe (multiplex), contractul fiind estimat la 101,6 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de un an.

Anterior acestei licitații, operatorul a mai organizat o procedură de atribuire în decembrie 2014, dar nu a primit nicio ofertă la expirarea termenului de depunere a ofertelor, în februarie 2015, fapt ce a condus la demiterea fostului director general al SNR, Gabriel Grecu, care a fost înlocuit de directorul tehnic al operatorului, Eugen Brad.

EXCLUSIV Conflict în interiorul Radiocom. Managementul este acuzat că a pierdut 140 milioane lei pentru că nu a trecut la TV digitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Conflict în interiorul Radiocom. Managementul este acuzat că a pierdut 140 milioane lei pentru că nu a trecut la TV digitală

SNR deține trei licențe de TV digitală, cumpărate în iunie 2014 cu 1,02 milioane de euro, și una dintre ele obligă operatorul să asigure o acoperire în recepție fixă de minim 90% din populația țării până la data de 31 decembrie 2016.

“SNR furnizează servicii de transmitere a televiziunii digitale terestre în format DVB-T2 pe Multiplexului 1, încă din iunie 2015, printr-o soluție tranzitorie, care va fi înlocuită și extinsă gradual prin actualul proiect. Prin noul proiect DVB-T2 se vor îmbunătăți atât calitatea recepției, cât și aria de acoperire a Multiplexului 1 (MUX1), în special în zonele rurale accidentate ale țării, datorită modernizării echipamentelor și optimizării parametrilor tehnici în concordanță cu datele tehnice stabilite în studiul de fezabilitate. Operarea rețelei de televiziune digitală terestră a fost dimensionată având în vedere caracterul public al serviciului oferit și ținând cont de sursa de finanțare a partenerului nostru și, totodată, asigurând acoperirea tuturor costurilor operaționale și a serviciului datoriei aferent”, se mai arată în răspunsul operatorului.

Radiocom reclamă un deficit generat de întârzieri de plăți pe relația cu TVR și este obligat să se împrumute la Banca Transilvania CITEȘTE ȘI Radiocom reclamă un deficit generat de întârzieri de plăți pe relația cu TVR și este obligat să se împrumute la Banca Transilvania

Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV).

Anul trecut, compania a revenit pe profit, după ce în intervalul 2008 - 2016 a raportat pierdere în fiecare an, care însumate se apropie de 155 milioane de lei.

În 2017, profitul net al companiei a atins 25,64 milioane de lei, de la pierdere de 14,46 milioane de lei în 2016.

Afacerile SNR au crescut cu 9,4% în 2017, la 282,94 milioane de lei.

SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, SNR este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
snr
radiocom
licitatie
televiziune digitala
licenta
multiplex