Un muzeu virtual al timbrelor poate deveni operațional în partea a doua a anului 2024, când va găzdui digital cele peste trei milioane de timbre aflate în patrimoniul Poștei Române, plus alte aproximativ 100.000 de timbre primite de companie de la Uniunea Poștală Universală.
"Vrem să înființăm un muzeu digital al timbrelor. Colecția Poștei Române numără peste trei milioane de timbre, cel mai vechi fiind anul 1889. Vrem să scanăm toate timbrele și apoi să înființăm acest muzeu virtual al timbrelor. Cel mai probabil, muzeul va deveni operațional în a doua jumătate a anului 2024", a declarat pentru Profit.ro directorul general al sucursalei Fabrica de Timbre a Poștei Române, Adrian Grecu.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
El a adăugat că ideea muzeului a pornit în urma vizionării unei expoziții permanente de timbre emise de Royal Mail, compania britanică de servicii poștale și de curierat, dar și de alte țări.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Expoziția a avut loc la British Library și erau destul de multe persoane care erau interesate de acele timbre, în special persoane tinere. Cred că ar avea succes un astfel de proiect pentru că pandemia a contribuit foarte mult la utilizarea frecventă a mediilor online. Într-o primă fază, începînd cu luna ianuarie 2024, vom începe scanarea timbrelor aflate în păstrare la Fabrica de Timbre", a spus Grecu.
Scanarea timbrelor va fi efectuată cu echipamentele cumpărate recent de Poșta Română și montate la Fabrica de Timbre, investiția ridicându-se la trei milioane de lei.
Poșta Română are ca acționari Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării (MCID) - 93,75% din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu o participație de 6,25%. Poșta este cel mai mare operator local de profil, are peste 24.000 salariați și o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.