EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România

EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România
scris 30 mai 2018

Sucursala din România a producătorului de echipamente mobile de telecomunicații Ericsson va transfera firmelor Trylon TSF București și Deltatel Timișoara activitatea de mentenanță a rețelei  Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă. Transferul este preconizat să înceapă de la data de 21 iunie.

Ericsson Telecommunications România este parte a grupului suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații.

Urmărește-ne și pe Google News

“Prin preluarea activităților transferate (întreținerea în teren a echipamentului de telecomunicații aferent rețelei mobile și a infrastructurii de site-uri aferente, acoperind activitățile preventive, planificate și corective, precum și activitățile funcțiilor de suport aferente managementului componentelor de schimb, managementul materialelor și activităților de nivel 2), Ericsson are în vedere optimizarea serviciilor de livrare de servicii în teren prin agregarea activităților telco și infrastructură și livrarea acestora de către un singur partener extern pentru o anumită regiune. Modelul folosit până acum, în care FSO Ericsson este responsabil pentru activitățile telco și activitățile de infrastructură realizate de mai mulți subcontractori, va fi înlocuit pentru eficiență sporită cu modelul de lucru în care toate serviciile sunt livrate de un singur partener extern (într-o regiune definită), asigurând un proces integrat cu mai puține interfețe, devenind astfel mai simplu și conducând la scurtarea duratei unui ordin de lucru (WO)”, se arată într-un document al companiei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ericsson România pierde iar în fața unui fost angajat, pe care trebuie să-l reangajeze și să-i plătească salariile din urmă CITEȘTE ȘI Ericsson România pierde iar în fața unui fost angajat, pe care trebuie să-l reangajeze și să-i plătească salariile din urmă

La finele anului 2014, Ericsson Telecommunications România a câștigat licitația organizată de Orange România pentru un contract de externalizare a activităților de construcție și mentenanță ale rețelei operatorului de telefonie mobilă, numărul de salariați preluat depășind 150 de persoane.

Acum, potrivit surselor Profit.ro, Ericsson va ceda către Trylon și Deltatel sub 100 de angajați, dar, precizează aceleași surse, aceștia desfășoară în prezent activități de mentenanță pentru rețeaua Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), conform unui contract din ianuarie 2010, extins în iulie 2014 și la rețeaua fostului operator Cosmote, în prezent Telekom Romania Mobile Communications.

“Începând cu data transferului, Ericsson va înceta să mai fie angajatorul salariaților transferați (fără ca acest lucru să atragă încetarea contractelor individuale de muncă ale ale salariaților transferați) (...) Noul angajator va fi obligat să respecte toate drepturile pe care le aveți în prezent, urmând să aveți aceleași obligații precum cele avute în prezent, potrivit prevederilor contractului individual de muncă aflat în vigoare”, se arată în document.

RCS&RDS se pregătește pentru trecerea la tehnologia 5G. Cu Ericsson CITEȘTE ȘI RCS&RDS se pregătește pentru trecerea la tehnologia 5G. Cu Ericsson

La solicitarea Profit.ro, reprezentanții Ericsson România au afirmat că "refacerea profitabilității este esențială" și că vor fi revizuite "toate contractele și operațiunile noastre".

"După cum s-a afirmat recent, Ericsson urmărește o strategie de afaceri mai concentrată pentru a revitaliza tehnologia și pozitia de leader de piață, pentru a îmbunătăți profitabilitatea grupului și pentru a facilita succesul clienților. În cadrul acestei strategii, vom conduce dezvoltarea de soluții de vârf la nivel de piață, utilizând la maximum potențialul noilor tehnologii 5G, IoT și Cloud. Refacerea profitabilității este esențială și vom începe prin concentrarea portofoliului în mai puține domenii și asigurarea eficacității și eficienței în operațiuni. Aceasta include, de asemenea, o strategie de revizuire a Serviciilor Gestionate (Managed Services) pentru a îmbunătăți profitabilitatea, punând accentul pe automatizare, cu o atenție sporita asupra optimizarea profitabilitatii. În cadrul acestei inițiative, revizuim toate contractele și operațiunile noastre. În acest moment nu putem comenta cazuri specifice, dar odată ce vom avea informații relevante, vom informa piața", au declarat sursele citate.

Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București CITEȘTE ȘI Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București

Cine sunt Deltatel și Trylon

Înființată în anul 2003, Deltatel Timișoara are ca obiect de activitate “alte activități de telecomunicații”, conform www.termene.ro.

Acționarii societății sunt Mihai Popescu, Cristian Alexandru Stoica, Gelu Silviu Crasnic, Radu Dan Mihăescu și Dan Mihai Bedros, fiecare cu o participație de 20%.

Timp de 18 ani, până în 2009, Bedros a condus subsidiara locală a Alcatel România, ulterior Alcatel Lucent Romania, după fuziunea celor două grupuri internaționale.

În 2016, conform celor mai recente date disponibile, Deltatel avea aproape 400 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 55,86 milioane de lei și un profit net de 2,4 milioane de lei.

Ericsson: Operatorii telecom din România trebuie să-și regândească modelul de business odată cu trecerea la 5G CITEȘTE ȘI Ericsson: Operatorii telecom din România trebuie să-și regândească modelul de business odată cu trecerea la 5G

Trylon TSF și-a început activitatea în anul 2009 și, conform codului CAEN, desfășoară “alte activități speciale de construcții n.c.a.”.

În 2016, societatea a raportat afaceri de 17,83 milioane de lei și un profit net de 445.829 lei.

Acționarul majoritar al firmei este sunt Trylon TSF Ontario (Canada), cu o participație de 99,505%, potrivit www.termene.ro. Compania canadiană și-a început activitatea în anul 1932 și este specializată în construcția de turnuri și elemente de infrastructură de telecomunicații.

Ericsson Telecommunications Romania este parte a grupului suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, cu afaceri de peste 24 miliarde de dolari în 2017.

Se înmulțesc cazurile în care angajații primesc bani de la companii pentru hărțuire la locul de muncă. După Orange, și Ericsson trebuie să plătească daune morale de 10.000 euro CITEȘTE ȘI Se înmulțesc cazurile în care angajații primesc bani de la companii pentru hărțuire la locul de muncă. După Orange, și Ericsson trebuie să plătească daune morale de 10.000 euro

În România, afacerile subsidiarei au crescut cu 10,6% în 2016, la 728,6 milioane de lei, conform celor mai recente date.

Profitul net consemnat de companie a fost de 31,9 milioane de lei, de la 13,1 milioane de lei în 2015.

Numărul mediu de angajați al Ericsson a avansat cu aproape 50 persoane, la 2.840.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
orange
contract
trylon
deltatel
externalizare
transfer