Euroins Romania pierde, din nou, un proces cu ASF privind anularea unei amenzi

Euroins Romania pierde, din nou, un proces cu ASF privind anularea unei amenzi
scris 20 apr 2022

Euroins România, unul dintre principalii asigurători locali, a pierdut procesul în care a solicitat anularea unei amenzi de 1,5 milioane de lei, sancțiune aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în septembrie 2020 pentru că ar fi constatat "o serie de deficiențe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite și cu privire la modul de determinare și de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerința de capital de solvabilitate și cerința minimă de capital". Hotărârea magistraților Curții de Apel București (CAB) poate fi atacată cu recurs de către ambele părți.

Asigurătorul a pierdut și procesul prin care a solicitat CAB suspendarea deciziei de sancționare. Detalii AICI.

Urmărește-ne și pe Google News

Euroins a atacat cu recurs decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins cererea.

Pe lângă amenda de 1,5 milioane de lei, decizia de sancționare emisă de ASF a impus Euroins Romania o serie de măsuri ca parte a unor planuri de finanțare și, respectiv, redresare, conform datelor din raportul pe anul 2020 al asigurătorului, și anume un plan de redresare care să asigure restabilirea nivelului fondurilor proprii pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și un plan de finanțare pe termen scurt pentru a asigura într-un termen de 3 luni restabilirea nivelului fondurilor proprii necesare pentru acoperirea cerinței minime de capital.

Marsh McLennan, cel mai mare broker de asigurări, se retrage din Rusia CITEȘTE ȘI Marsh McLennan, cel mai mare broker de asigurări, se retrage din Rusia

"Conform deciziei ASF, planurile trebuie să includă cel puțin următoarele elemente: estimarea cheltuielilor de administrare, în special a cheltuielilor generale curente și a comisioanelor; estimarea veniturilor și cheltuielilor legate de activitatea directa, de acceptările și de cedările în reasigurare; un bilanț previzional; estimarea resurselor financiare care urmează să acopere rezervele tehnice, SCR și MCR; politica privind reasigurarea și un tablou al fluxurilor de numerar din care să rezulte modul de stingere al tuturor obligațiilor societății", se arată în raportul pe anul 2020 al asigurătorului.

Compania spune în document că ASF a aprobat cele două planuri întocmite prin Decizia nr. 1469/14.12.2020 și, respectiv, Decizia nr. 71/07.01.2021.

"În conformitate cu prevederile articolului 2 din Decizia nr. ASF 1469/14.12.2020, societatea a transmis un raport justificativ prin care a demonstrat îndeplinirea măsurilor din cadrul planului de finanțare. În ceea ce privește planul de redresare, societatea va transmite un raport privind implementarea masurilor asumate până la data de 05.05.2021", se mai arată în document.

Modificări pregătite la asigurări în cazul persoanelor care au suferit de cancer. ”Dreptul de a fi uitat” CITEȘTE ȘI Modificări pregătite la asigurări în cazul persoanelor care au suferit de cancer. ”Dreptul de a fi uitat”

Asigurătorul a pierdut la prima instanță și alte procese prin care a solicitat anularea unor amenzi. Detalii AICI, AICI și AICI.

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale. Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%, parte a grupului bulgar Eurohold.

În 2021, subscrierile companiei au depășit 2,2 miliarde de lei, din care segmentul RCA a avut o pondere de 96%. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asf
sanctiune
amenda
dosar
instanta