România, cea mai mare creștere din UE a producției de servicii

România, cea mai mare creștere din UE a producției de servicii
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Producția de servicii a crescut cu 0,1% în Uniunea Europeană și a scăzut cu 0,1% în zona euro, în luna mai comparativ cu luna precedentă (când se înregistrase o expansiune de 1% în ambele zone), iar România a avut cel mai semnificativ avans, conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției de servicii, în mai comparativ cu aprilie, au fost înregistrate în România (17,7%), Luxemburg (3,6%) și Malta (2,5%), iar cel mai sever declin în Slovacia (minus 1,9%), Danemarca (minus 1,8%) și Slovenia (minus 1,6%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ ANUNȚ Se redeschide circulația de zi pe Valea Oltului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANUNȚ Se redeschide circulația de zi pe Valea Oltului
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a scăzut cu 0,7% pe segmentul "transport și depozitare", cu 0,2% la activitățile imobiliare, cu 0,1% la serviciile administrative și de asistență, a rămas stabilă la activitățile profesionale, și a crescut pe segmentul serviciilor de cazare și alimentație publică, cu 1%, și pe segmentul "informare și comunicare", cu 0,4%.

În mai 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, producția de servicii a crescut cu 2,6% atât în Uniunea Europeană și cu 2,5% în zona euro.

Cele mai mari creșteri ale producției de servicii, în mai 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, au fost înregistrate în Luxemburg (16,6%), Malta (16,5%) și România (14%), iar cel mai sever declin în Grecia (minus 6,2%), Danemarca (minus 3,2%) și Austria (minus 3%).

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a crescut cu 0,1% pe segmentul "transport și depozitare", cu 7,7% pe segmentul "informare și comunicare", cu 1,7% la activitățile imobiliare, cu 2,7% la activitățile profesionale cu 1,3% la serviciile administrative și de asistență, și a scăzut pe segmentul serviciile de cazare și alimentație publică, cu 1,1%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii
românia
ue