România, a doua mare creștere economică din UE în ritm trimestrial. În ritm anual, este devansată de alte țări din regiune ca Polonia, Ungaria sau Slovenia

România, a doua mare creștere economică din UE în ritm trimestrial. În ritm anual, este devansată de alte țări din regiune ca Polonia, Ungaria sau Slovenia
scris 7 sep 2018

România a avut, în perioada aprilie-iunie, a doua mare creștere economică în ritm trimestrial din Uniunea Europeană, de 1,4%, arată datele biroului european de Statistică, Eurostat.

România se află în urma Maltei, cu o creștere economică de 1,9%, și la egalitate cu Estonia.

Urmărește-ne și pe Google News

Datele Eurostat sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

La polul opus, cele mai mici creșteri economice au fost în Danemarca, Grecia, Franța și Italia, toate cu un avans de 0,2%.

CFR Călători: Trenurile din programul “Trenurile Soarelui 2018” circulă până în 9 septembrie CITEȘTE ȘI CFR Călători: Trenurile din programul “Trenurile Soarelui 2018” circulă până în 9 septembrie

În ritm anual, creșterea economică a României a fost de 4,2% în trimestrul al doilea, evoluția plasând România pe locul șase în Uniune. România este depășită, în ceea ce privește avansul PIB în ritm anual, de Malta (5,7%), Polonia (5%), Ungaria (4,6%), Letonia (4,4%)și Slovenia (4,3%).

La nivelul UE, creșterea economică în al doilea trimestru a fost de 0,4% în ritm trimestrial și de 2,1% în ritm anual.

Institutul Național de Statistică (INS) a confirmat, astăzi, estimările publicate la jumătatea lunii august, referitoare la creșterea de 4,1%, pe serie brută, a economiei românești în al doilea trimestru al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În prognoza de vară, Comisia Europeană a redus prognoza de creștere a economiei românești pentru acest an, de la 4,5% la 4,1%.

Totodată, Fondul Monetar Internațional (FMI) se află în proces de revizuire a estimărilor privind creșterea economică a României în acest an și, bazat pe evoluțiile din ultimele luni, va revizui prognoza de creștere economică „către zona de 4-4,5%”, de la 5,1% în prezent, potrivit  reprezentantul rezident al FMI pentru România, Alejandro Hajdenberg. 

Guvernul și-a construit bugetul pe o estimare de creștere economică de 5,5%, inclusiv la recenta rectificare bugetară.

Clasamentul provizoriu al Eurostat, publicat la jumătatea lunii august, plasa România pe primul loc în funcție de creșterea economică în ritm trimestrial. Datele privind evoluția economiei malteze nu erau disponibile la acel moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
pib
crestere economica
eurostat