Producția industrială a scăzut în primele cinci luni, atât ca serie brută (-4,7%), cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate (-4,8%), arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
”În perioada 1.I – 31.V.2023, comparativ cu perioada 1.I – 31.V.2022, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 4,7%, din cauza scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,6%) și industria prelucrătoare (-3,9%). Industria extractivă a crescut cu 2,2%”, arată datele INS.
Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.V.2023, comparativ cu perioada 1.I – 31.V.2022, a fost mai mică cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,4%) și industria prelucrătoare (-4%), scrie News.ro.
Industria extractivă a crescut cu 2,2%.
În luna mai 2023, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 13,1%, datorită creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+16,8%) și industria extractivă (+6,9%).
Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 7,7%.
Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut cu 0,8% față de luna precedentă, din cauza scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-3,6%) și industriei prelucrătoare (-0,8%).
Industria extractivă a crescut cu 3,3%, în luna mai 2023, față de luna precedentă.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ciolacu a înființat Comitet de aderare a României la Visa Waiver, cu SRI ″la bord″Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-12,3%) și industria prelucrătoare (-4,3%).
Industria extractivă a crescut cu 5,6% față de luna corespunzătoare din anul precedent.
Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică cu 5,2%, ca efect al scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-12,8%) și industriei prelucrătoare (-3,5%).
Industria extractivă a crescut cu 5,4%.