Piața românească de externalizare a proceselor de afaceri poate atinge aproape 500 milioane dolari. România, printre piețele-cheie în regiune

Piața românească de externalizare a proceselor de afaceri poate atinge aproape 500 milioane dolari. România, printre piețele-cheie în regiune

Vladimir Sterescu, Country Manager CGS România

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Într-o perioadă marcată de provocări economice globale, piața românească de Business Process Outsourcing (BPO) continuă să crească de la an la an.

Cu o valoare estimată de 375 milioane dolari în 2024, piața locală de BPO are toate premisele pentru a crește cu peste 30% în următorii cinci ani. România se afirmă astfel ca un hub strategic pentru investiții, mai ales datorită unei forțe de muncă bine pregătite.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacția prin care Adrian Tomșa și Digi Communications intenționează să achiziționeze Telekom Romania Mobile a intrat în analiza Consiliului Concurenței. Telekom va rămâne operator independent CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care Adrian Tomșa și Digi Communications intenționează să achiziționeze Telekom Romania Mobile a intrat în analiza Consiliului Concurenței. Telekom va rămâne operator independent

Astfel, conform estimărilor Statista, piața locală de externalizare a proceselor de afaceri poate atinge aproape 500 de milioane de dolari în următorii cinci ani. La nivel global, SUA domină acest segment, cu o valoare a pieței de peste 146 miliarde de dolari în acest an.

„Cu o economie în creștere constantă, susținută de consum și exporturi, la care se adaugă regimul fiscal favorabil și un cost al vieții redus, România este o locație strategică, tot mai prezentă pe radarul investitorilor. Oferta de forță de muncă bine educată, cu un nivel ridicat de specializare în domenii de interes precum IT sau inginerie, a încurajat dezvoltarea constantă a serviciilor de suport, iar România are toate premisele pentru a deveni un jucător cheie pe piața globală de profil”, spune Vladimir Sterescu, Country Manager CGS România.

Țările din Estul Europei: Piețe cheie pentru industria de externalizare

România și țările din Estul Europei, cum ar fi Bulgaria și Polonia, sunt piețe cheie pentru industria de BPO în regiune. Aceste țări au atras investiții datorită costurilor reduse și forței de muncă bine pregătite. Mai nou, investițiile în tehnologii de automatizare și inteligență artificială continuă să crească pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce costurile.

TABEL Noi ieftiniri. Motorina, la cel mai redus preț al ultimelor 11 luni. Bucuria șoferilor va fi însă una de scurtă durată CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri. Motorina, la cel mai redus preț al ultimelor 11 luni. Bucuria șoferilor va fi însă una de scurtă durată

„Există, de asemenea, o tendință crescândă de nearshoring, companiile preferând furnizori mai apropiați geografic pentru a îmbunătăți comunicarea și a reduce barierele culturale. Furnizorii de BPO se specializează în industrii specifice, cum ar fi finanțele și sănătatea, pentru a oferi servicii personalizate și de înaltă calitate”, a mai afirmat Vladimir Sterescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
outsourcing
cgs românia