Nouriel Roubini: Atentatele de la Paris ar putea sprijini economia din zona euro

Nouriel Roubini: Atentatele de la Paris ar putea sprijini economia din zona euro
scris 17 nov 2015

Atentatele de la Paris vor avea un impact negativ "modest" asupra economiilor din zona euro și ar putea duce chiar la sprijinirea creșterii în regiune, dacă Banca Centrală Europeană (BCE) va decide, la ședința monetară din decembrie, să adopte mai multe măsuri de relaxare monetară decât plănuia inițial, potrivit lui Nouriel Roubini, economistul american care a prezis criza financiară din 2008 și unul dintre cei mai renumiți analiști la nivel mondial.

Într-un interviu pentru CNBC, Roubini a catalogat drept "modeste" efectele atacurilor de la Paris asupra economiei din zona euro, însă doar dacă evenimentele de vineri nu vor fi urmate de noi atentate, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News

În ceea ce privește o posibilă nouă recesiune globală în contextul încetinirii economiei chineze și a turbulențelor recente din piețele financiare, economistul consideră că riscurile pentru o nouă criză sunt reduse.

Totodată, Roubini a estimat că banca centrală a SUA va majora rata dobânzii cheie la următoarea ședință monetară.

Vicepreședintele BCE Vitor Constancio a declarat luni că impactul economic al atentatelor de la Paris nu poate fi apreciat încă, dar că efectele ar trebui să fie relativ restrânse.

"Până acum piețele au reacționat calm. Dacă nu vor exista consecințe suplimentare, impactul nu va fi foarte extins", a declarat Vitor Constancio la un eveniment desfășurat la Frankfurt.

Potrivit oficialului BCE, instituția bancară analizează deja dacă zona euro are nevoie de măsuri suplimentare de stimulare a economiei, după ce încetinirea comerțului a pus presiune asupra inflației.

Viitoarea reuniune a Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene va avea loc pe 3 decembrie, când ar putea fi anunțat noi măsuri pentru sprijinirea economiei din zona euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nouriel roubini
paris
atentate
zona euro
bce