Dacă o agenție de turism s-a închis, iar proprietarul nu a respectat legea, nu e normal ca acesta să facă o nouă firmă și să-și continue activitatea, crede ministrul Turismului, Mircea Dobre. El spune că evitarea acestei situații, întâlnită în multe cazuri în România, trebuie reglementată printr-un act normativ.
Ministrul a amintit că în ultimul an au fost ridicate peste 1.200 de licențe de turism pentru agențiile din țară, ceea ce înseamnă că o agenție din trei a fost închisă. "Nu este un lucru normal, pentru că înseamnă că sunt niște probleme în piață", a afirmat Dobre vineri la Sibiu, la o întâlnire cu agenții de turism.
El a explicat că "trebuie venit" cu un act normativ, pentru că în continuare sunt așa zise agenții care vând în online, dar ele nu sunt licențiate. În plus, o parte dintre proprietarii de agenții cu licențe retrase au continuat activitatea pe alte firme. "Chiar dacă au fost închise, apoi au apărut și s-au înscris și au făcut alte agenții, sau au devenit acționari fără să mai fie administratori și, de aceea, trebuie reglementate aceste lucruri", a adăugat Dobre.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ministrul a mai spus că situația poate fi reglementată prin noi acte normative.
"Dacă, de exemplu, nu a respectat legea, trebuie să ne punem un semn de întrebare. Un om care nu respectă legea nu mai e corect să rămână în piață", a afirmat el.
Ministrul crede că atunci când va fi lansată platforma "Romania explore", care va conține și hotelurile, agențiile de turism și unitățile de alimentație publică licențiate de ministerul Turismului, multe firme vor dori să intre în legalitate, ca să poată fi prezente pe site.