Mesaje precum "nu ne vindem țara" și "nu vrem să listăm companiile de stat" sunt o aberație și sunt folosite ca scuză pentru a putea angaja neamurile la firmele de stat și de a nu avea un management eficient, a declarat sâmbătă președintele consiliului de administrație al MedLife, Mihai Marcu, la Forumul Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de valori București (BVB), relatează News.ro.
MedLife s-a listat în decembrie la Bursa de Valori București, prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, și a strâns din piață 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privați, mișcare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la bursa bucureșteană.
Pachetul majoritat al companiei MedLife este deținut în continuare de familia Marcu.
"Această aberație, de genul 'nu ne vindem țara' și 'nu vrem să listăm companiile mari de stat', este doar o scuză de a putea angaja neamurile, de a nu avea guvernanță și de a nu face rost de fonduri", a afirmat Mihai Marcu, la evenimentul de sâmbătă.
Omul de afaceri consideră că statul poate să rămână acționar majoritar în urma listărilor, dar trebuie să lase companiile să fie conduse eficient.
CITEȘTE ȘI MedLife a avut afaceri cu 28,6% mai mari anul trecut, dar a trecut pe pierderi"Hidroelectrica, Tarom, Aeroportul (Compania Națională Aeroporturi București, n.r.) și lista este lungă, au nevoie de acest lucru", a completat Marcu.
Președintele MedLife încurajează investitorii să-și îndrepte atenția către România, considerând că țara este stabilă și predictibilă.
"România este o țară predictibilă din punctul de vedere al riscului. România este numită o zonă stabilă", a afirmat Marcu.
Omul de afaceri consideră că România este o insulă de stabilitate și de creșteree conomică.
"Uitați-va la creșteri! România crește cu 3-4 la sută pe an. România se află într-o situație excepțională, cu deficite sub multe țări din Europa, spre exemplu Franța", a spus Marcu.
"Trăim într-o insulă care arată bine", a adăugat președintele MedLife.