Kamala Harris s-a prezentat drept "capitalistă" pro-sindicate într-un discurs despre economie

Kamala Harris s-a prezentat drept "capitalistă" pro-sindicate într-un discurs despre economie

Kamala Harris/ Facebook

scris 26 sep 2024

Vicepreședinta Kamala Harris a promis să fie un aliat atât pentru directorii corporațiilor, cât și pentru angajații care lucrează pentru aceștia, în timp ce candidata democrată la președinție și-a prezentat viziunea pentru o „economie a oportunităților”, care finanțează investiții în noi industrii și dezvoltă clasa de mijloc.

Harris s-a prezentat ca o pragmatică economică ce ar sprijini atât afacerile, cât și protecția muncitorilor pe timpul președinției sale, scrie Bloomberg. Ea a promis să sprijine investițiile în sectorul manufacturier și în micile afaceri, precum și beneficii fiscale pentru familii și subvenții pentru îngrijirea copiilor, ca o modalitate de a consolida o clasă de mijloc puternică care să susțină creșterea economică.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO România va deveni unicul producător de muniție pentru tancurile Abrams în Europa. Cum va folosi Romarm 220 milioane de dolari de la SUA CITEȘTE ȘI VIDEO România va deveni unicul producător de muniție pentru tancurile Abrams în Europa. Cum va folosi Romarm 220 milioane de dolari de la SUA

Ea a declarat, într-un discurs economic susținut la Pittsburgh: „Am fost întotdeauna și voi fi mereu un susținător puternic al muncitorilor și sindicatelor, dar cred, de asemenea, că trebuie să ne implicăm cu cei care creează majoritatea locurilor de muncă din America. Sunt capitalistă. Cred în piețe libere și corecte. Cred în reguli consecvente și transparente pentru a crea un mediu de afaceri stabil.”

Harris a promis sprijin pentru sectoarele care vor „defini următorul secol,” inclusiv bio-manufactura, industria aerospațială, inteligența artificială, blockchain-ul și energia nucleară, și s-a angajat să elimine birocrația care întârzie crearea de noi proiecte.

A lansat la finalul discursului o carte de politici economice de 82 de pagini. În această carte, Harris sprijină un credit fiscal numit „America Forward”, care ar oferi zeci de miliarde de dolari pentru a poziționa SUA în competiție cu China și alți rivali. 

Planul prevede stimulente pentru reducerea emisiilor în producția de oțel și fier, crearea de centre de date pentru AI și sprijin suplimentar pentru industria internă de semiconductori. Harris s-a angajat să creeze o rezervă națională de minerale critice, afirmând că un stoc de materiale folosite în tot, de la baterii până la sisteme de apărare, este necesar pentru securitatea economică și națională.

Economia germană se va redresa dar încă are nevoie de reforme CITEȘTE ȘI Economia germană se va redresa dar încă are nevoie de reforme

Titlul cuprinde atât propunerile de cheltuieli ale lui Harris, cât și măsurile fiscale aferente, promițând că administrația sa va avea „responsabilitate fiscală” și intenționează să reducă deficitul fiscal. Pe lângă măsurile deja prezentate în campanie — inclusiv creșterea ratei impozitului pe profit la 28% —, documentul confirmă sprijinul ei pentru un impozit minim pe veniturile miliardarilor.

Sondajele arată că alegătorii dezaprobă modul în care democratul Joe Biden a gestionat economia după patru ani în care creșterea locurilor de muncă și a salariilor a fost umbrită de inflația post-pandemică. În schimb, sondajele arată că  Donald Trump are sprijinul mai multor alegători pentru modul în care a gestionat economia.

viewscnt
Afla mai multe despre
america forward
capitalism
kamala harrys
sindicate