Investitori: Acordul UE pentru pachetul de relansare economică, un moment de cotitură. Acțiunile din zona euro vor avea performanțe superioare

Investitori: Acordul UE pentru pachetul de relansare economică, un moment de cotitură. Acțiunile din zona euro vor avea performanțe superioare
scris 22 iul 2020

Investitorii au salutat acordul Uniunii Europene referitor la pachetul de relansare economică după pandemia de coronavirus, ca fiind un moment de cotitură pentru activele financiare din regiune, afectate ani de zile de crizele datoriilor publice și diviziunile dintre nord și sud, transmite Reuters.

Potrivit investitorilor, fondul de 750 de miliarde de euro poate schimba jocul, reprezentând și un act de solidaritate fără precedent în ultimele șapte decenii de convergență europeană. Acordul a dus și la aprecierea euro la cel mai ridicat nivel din ultimul an și jumătate, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Ani de zile, riscurile precum criza datoriilor din Grecia și guvernul populist și eurosceptic din Italia au provocat temeri în răndul investitorilor că sfârșitul zonei euro este aproape.

În acest context, nu este surprinzător că euro și obligațiunile guvernului italian au crescut, susținute de speranțele legate de integrarea fiscală europeană.

EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini

”Acest acord a eliminat aproape complet riscul unei ruperi a Europei, care a fost întotdeauna în mintea investitorilor”, a declarat Ugo Lancioni, director pentru piața valutară globală la Neuberger Berman.

Investitorii afirmă că acordul de salvare a economiilor UE din criza coronavirusului este benefic euro și acțiunilor din regiune, cu toate că creșterea datoriilor Italiei ar putea limita creșterea obligațiunilor guvernului de la Roma.

Fondul de salvare nu va avea probabil un impact major asupra datoriilor uriașe ale Italiei, întrucât beneficiul net este nesemnificativ în fața unei explozii așteptate a raportului între datoria publică și PIB, care ar putea urca la 159% din PIB, de la 134,8% dim PIB în 2019.

Așteptările sunt mai bune pentru acțiuni și euro. Morgan Stanley anticipează că acțiunile din zona euro vor avea performanțe superioare cu 10% față de restul acțiunilor la nivel global, în frunte cu titlurile din Italia și Spania.

În cazul euro, investitorii afirmă că nu își vor suplimenta pozițiile în această săptămână dar că măsurile luate în direcția integrării fiscale îmbunătățesc perspectivele monedei unice și statutul acesteia de monedă folosită pentru rezerve.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
pachet