FOTO Bolojan l-a chemat pe Isărescu la Cotroceni. Ce au discutat într-un context de ”incertitudini interne și externe”

Economie   
FOTO Bolojan l-a chemat pe Isărescu la Cotroceni. Ce au discutat într-un context de ”incertitudini interne și externe”

Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a discutat, la Palatul Cotroceni, cu o delegație a conducerii Băncii Naționale a României (BNR), reprezentată de Guvernatorul Mugur Isărescu și Viceguvernatorul Cosmin Marinescu.

Discuțiile s-au concentrat, conform Administrației Prezidențiale, pe necesitatea unei colaborări strânse între autoritățile publice cu atribuții în sfera economică și financiară, în vederea asigurării stabilității economice și financioare a României. 

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Harvard prezintă lumii România: Este mai complexă decât era de așteptat pentru nivelul veniturilor sale. Există însă un punct slab CITEȘTE ȘI FOTO Harvard prezintă lumii România: Este mai complexă decât era de așteptat pentru nivelul veniturilor sale. Există însă un punct slab

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut loc în contextul în care ”tabloul macroeconomic actual este dominat de riscuri și incertitudini interne și externe, ceea ce necesită prudență și responsabilitate în planul politicilor economice”.

FOTO Bolojan l-a chemat pe Isărescu la Cotroceni. Ce au discutat într-un context de ”incertitudini interne și externe”

Banca Națională a României a revizuit, anterior întrevederii, de la 3,5% la 3,8% prognoza privind rata inflației la finele acestui an, pe fondul unor scumpiri neanticipate ale unor componente din coșul de consum și a unei evoluții mai nefavorabile a inflației de bază. Guvernatorul Mugur Isărescu spune că România nu mai are cea mai mare inflație din UE, dar dobânzile au rămas ridicate ca urmare a situației politice interne și a deficitelor gemene. 

AVERTISMENT privind legislația 5G: Lipsa distincției între echipamente \ CITEȘTE ȘI AVERTISMENT privind legislația 5G: Lipsa distincției între echipamente "critice" și "non-critice", așa cum e practica în UE, întârzie dezvoltarea serviciilor de ultimă generație, cu efecte pentru toată economia

Președintele interimar Ilie Bolojan a subliniat importanța Băncii Centrale în asigurarea stabilității economice a țării și în creșterea încrederii piețelor financiare și investitorilor în economia României.

Discuțiile au pus accent pe necesitatea unei colaborări strânse între autoritățile publice cu atribuții în sfera economică și financiară.

”Stabilitatea economică a României necesită politici responsabile și reforme structurale, conform angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență, care să asigure sustenabilitatea finanțelor publice și a sistemului financiar pe termen lung”, arată sursa citată.

EXCLUSIV Comisia care avizează investițiile străine în România a început analiza documentelor privind preluarea E.ON România de către compania ungară MVM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Comisia care avizează investițiile străine în România a început analiza documentelor privind preluarea E.ON România de către compania ungară MVM

Guvernatorul Mugur Isărescu a subliniat angajamentul BNR de a contribui la asigurarea stabilității macroeconomice, prin gestionarea adecvată a riscurilor existente, în limita atribuțiilor instituționale ale băncii centrale.

Asigurarea stabilității financiare și economice rămâne, în contextul actual, obiectivul principal al Băncii Naționale a României, pentru realizarea căruia sunt însă necesare decizii coerente și responsabile, care să conducă la valorificarea deplină a fondurilor europene de care România beneficiază și să sporească, implicit, atractivitatea investițională la nivelul mediului privat”, a mai transmis Administrația Prezidențială.

FOTO Bolojan l-a chemat pe Isărescu la Cotroceni. Ce au discutat într-un context de ”incertitudini interne și externe”

Mugur Isărescu consideră că Guvernul este în „direcția bună” după ce a oprit majorarea salariilor și pensiilor prin ordonanța trenuleț de la finele anului trecut, fără de care deficitul bugetar s-ar fi dus, „ușurel” spre 10% din PIB și a adoptat noul proiect de buget, cu un deficit de 7%. Isărescu spune că o analiză a felului în care merge bugetul și a eventualelor măsuri suplimentare ar trebui luată până în vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bolojan
isărescu
cotroceni
stabilitate
incertitudini