Fondul de investiții Abris Capital Partners, axat pe dezvoltarea companiilor mijlocii din Europa Centrală și de Est, a preluat Green Group, care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa, anunță compania, fără să facă publică valoarea tranzacției.
Tranzacția este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței. Green Group procesează deșeuri de tip PET, electrice și electronice (WEEE), dar este și cel mai mare operator al unei linii de procesare a deșeului de sticlă, scrie News.ro
Compania a raportat, în 2015, venituri consolidate de peste 90 milioane de euro și se bazează pe investiții solide în infrastructura de colectare și reciclare deșeuri din România, Serbia și Macedonia.
Green Group a creat recent Sigurec, cea mai modernă soluție de colectare selectivă care există în România, având integrat un sistem automatizat de preluare a deșeurilor și un software inteligent ce înregistrează fiecare deșeu introdus.
Sub noua structură a acționariatului, obiectivele principale ale Green Group pentru anii următori vor fi consolidarea sistemului de colectare Sigurec și extinderea parcului integrat de reciclare.
“Vorbind în numele echipelor de conducere ale companiilor Green Group și Romcarbon și având în vedere restricțiile ciclului de viață ale fondului Global Finance, pot spune că suntem încântați că am putut securiza un nou parteneriat puternic, în efortul de a dezvolta grupul pe termen lung”, potrivit fondatorului Green Group, Clement Hung.
“Considerăm că Green Group este ideal poziționată pentru a beneficia de economia circulară care se conturează rapid în România și în întreaga lume. Noua achiziție face parte din strategia noastră de a continua politica de achiziții în România și de a contribui la dezvoltarea economiei locale”, a declarat directorul general al Abris România, Cezar Scarlat.
Ȋnființat în 2007, Abris operează prin intermediul echipelor de investiții aflate în birourile locale din Varșovia și din București și dorește să identifice și să partenerieze cu cele mai dinamice și de succes companii din ECE, care pot beneficia de capital și/sau expertiză de management, atât la nivel strategic, cât și operațional, se mai arată în comunicatul citat.
Cu un capital de peste 770 milioane euro, Abris are susținerea financiară a mai multor instituții globale de vârf, precum fonduri suverane, publice și private de pensii, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri ale unor universități din SUA.
Green Group este unul din cei mai mari jucători ai industriei de reciclare din Sud-Estul Europei, ce include șase companii specializate (Greentech, Greenfiber International, GreenWEEE, GreenLamp, GreenGlass Recycling și Total Waste Management).
Global Finance este o companie de private equity de top, cu sediul în Atena și cu orientare către Europa de Sud-Est, ce a ridicat capital de peste 850 milioane de euro din partea investitorilor instituționali și privați din întreaga lume.
CITEȘTE ȘI Borc: Nu vreau ca România să rămână, în continuare, o destinație low-cost în domeniul forței de muncăCompania a efectuat peste 70 de investiții în regiune, dintre care 12 în România, iar Green Group este cel de-al 11-lea exit.
Banca este deținută de peste 65 de state, Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții și este un investitor instituțional de top în România, unde, până în acest moment, a investit peste 7 miliarde de euro și a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare.