Statele Unite au avut, anul trecut, cea mai mare contracție a Produsului Intern Brut (PIB) din 1946, în contextul în care restricțiile adoptate ca răspuns la pandemie au lovit puternic economia și au lăsat fără loc de muncă milioane de americani.
Economia americană a avut, în 2020, un declin de 3,5%, cea mai slabă evoluție de la cel de-al Doliea Război Mondial.
În ultimul trimestru, economia a crescut, în ritm anual, cu 4%, sub estimările analiștilor chestionați de Dow Jones, care anticipau un avans de 4,3%.
CITEȘTE ȘI Raport: România rămâne printre cele mai corupte state din UERevenirea economiei a încetinit în ultimul trimestru, comparativ cu cele trei luni anterioare, în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor a avut o evoluție îngrijorătoare, iar autoritățile au instituit restricții dure. În trimestrul al treilea, economia SUA a avut o creștere record, de 33,1% în ritm anual. Creșterea record din perioada iulie-septembrie a venit după o cădere istorică, de 31,4%, în trimestrul al doilea.
Miercuri, Rezerva Federală a SUA (Fed) a lăsat neschimbat nivelul dobânzilor și s-a angajat să continue injectarea de bani în economie prin achiziții, afirmând că "ritmul de revenire al activității economice și al pieței muncii s-a temperat în ultimele luni".