Coronavirusul va duce la pierderea a 195 de milioane de locuri de muncă full-time la nivel mondial

Coronavirusul va duce la pierderea a 195 de milioane de locuri de muncă full-time la nivel mondial
scris 9 apr 2020

Pandemia de coronavirus va duce în trimestrul al doilea la pierderea a 195 de milioane de locuri de muncă full-time la nivel mondial, ale unor angajați care lucrează un program standard de 48 de ore pe săptămână, potrivit agenției pentru muncă a Națiunilor Unite, transmite CNBC.

Astfel, 6,7% din orele de muncă la nivel global vor fi pierdute în perioada analizată, potrivit Organizației Internaționale a Muncii (OIM), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În luna martie, OIM anticipa că aproape 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute până la sfârșitul anului 2020.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
OMV Petrom: Vânzările de carburanți au scăzut abrupt cu peste 30% în urma carantinei impuse de autorități CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Vânzările de carburanți au scăzut abrupt cu peste 30% în urma carantinei impuse de autorități

În prezent, organizația consideră că ”există un risc ridicat ca numărul de la sfârșitul anului să fie semnificativ mai mare” decât previziunea inițială, în condițiile în care pandemia ”s-a accelerat în privința intensității și s-a extins la nivel global” de când au fost publicate datele.

Potrivit agenției ONU, eventuala creștere a șomajului la nivel global în 2020 depinde de cât de rapid își va reveni economia în trimestrul al doilea și cât de eficiente vor fi măsurile guvernelor în stimularea cererea de forță de muncă.

De la publicarea analizei preliminare de către OIM, numărul cazurilor de infecții COVID-19 a crescut de șase ori.

În prezent, la nivel mondial au fost confirmate 1.450.000 de cazuri de COVID-19 și cel puțin 83.568 de oameni au murit din cauza acestei boli, potrivit celor mai recente date publicate de Johns Hopkins University.

Potrivit calculelor OIM, restricțiile totale sau parțiale luate de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului au afectat patru din cinci angajați la nivel mondial, 2,7 miliarde de oameni dintr-un total de 3,3 miliarde.

Potrivit OIM: coronavirusul este ”cea mai gravă criză după Al Doilea Război Mondial”.

Guy Ryder, director-general al OIM, a spus că lucrătorii și companiile se confruntă cu ”o catastrofă” atât în economiile dezvoltate și cele aflate în dezvoltare.

”Trebuie să ne mișcăm rapid, decisiv și împreună. Măsurile corecte, urgente ar putea face diferența între supraviețuire și prăbușire”, a spus acesta.

OIM a estimat că 38%, respectiv 1,25 de miliarde de oameni la nivel mondial lucrează în sectoare care sunt într-un pericol ridicat de creștere ”drastică și devastatoare” a concedierilor, reducerii salariilor și a numărului de ore lucrate. Între aceste sectoare se află cele de retail, servicii de cazare și alimentare, precum și cel manufacturier.

Alte 2 miliarde de oameni care lucrează neoficial, majoritatea în economii emergente și în curs de dezvoltare, se numără printre persoanele cele mai expuse să își piardă veniturile.

Agenția ONU a reiterat necesitateaadoptării unor măsuri pe scară largă, integrate, pentru a combate pericolul economic al virusului, dar a adăugat că este nevoie de sprijin imediat pentru cei care lucrează în sectoarele cele mai afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
locuri de munca