Cîțu: Vom abroga cu totul Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale

Cîțu: Vom abroga cu totul Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale
scris 14 ian 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată, ca un semnal pentru piața de capital, în sensul atragerii de noi investiții străine în România.

Subiectul a fost relatat anterior AICI de Profit.ro, proiectul inițial fiind de modificare.

Urmărește-ne și pe Google News

"Vom abroga acea lege, cu totul. (...) Aici nu este vorba de înstrăinare a acțiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiții și pentru a se dezvolta. Și atunci, bineînțeles, că o parte din acțiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acționari. Se întâmplă peste tot în lume. Și, mai mult de atât, ceea ce am observat și în România, dar și în alte țări, acolo unde am avut astfel de injecții de capital și au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanță corporativă, (...) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este rețeta pe care vrem să mergem", a explicat Cîțu, într-un interviu la Radio Guerrilla.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont CITEȘTE ȘI Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont

El a adăugat că România vrea să dea un semnal că are o economie modernă, care știe să lucreze cu instrumentele pieței de capital, scrie Agerpres.

"Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieței de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, și, în al doilea rând, că nu suntem o țară care nu dorește să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care știe să lucreze cu instrumentele pieței de capital", a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, vânzarea Petrom, privită "generic", a fost "un lucru bun". "Dacă mă uit astăzi, sunt multe elemente acolo ale privatizării, dar, generic, așa a fost un lucru bun", a spus Florin Cîțu, întrebat despre vânzarea acestei companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin cîțu
companii nationale