Premierul Florin Cîțu a insistat că puterea de cumpărare în România este mai mare decât în Grecia, Bulgaria, Ungaria, indicând cifrele anunțate în acest sens de Eurostat. ”Eu vă spun că anul acesta o să avem o creștere economică de 7%”, anunță premierul.
”Eu am tot spus că a crescut puterea de cumpărare în România (...) Cred că luni a fost dat un raport al Comisiei Europene care spune foarte clar că puterea de cumpărare în România este mai mare decât în Grecia, Bulgaria, Ungaria, deci, am depșit aceste țări”, a declarat, la TVR 1, Florin Cîțu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acesta a afirmat că economia este puternică, în creștere și vine după cea mai mare criză din ultimii 100 de ani.
Premierul susține că măsurile luate de Guvernul liberal sunt apreciate de antreprenori, care continuă investițiile pentru că preconizează o creștere economică.
”Eu vă spun că anul acesta o să avem o creștere economică de 7% ”, afirmă premierul.
Conform sursei citate, în anul 2020, România avea un consum anual efectiv situat la 79% din media UE. Altfel spus, românii au o putere de cumpărare cu 21% sub media Uniunii Europene.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțeÎn clasamentul UE al consumului anual efectiv, România (79%) este la egalitate cu Estonia și peste 6 țări: Bulgaria (61), Croația (67), Ungaria (69), Letonia (72), Slovacia (73) și Grecia (78).
Cea mai mare putere de cumpărare, exprimată prin acest indicator al consumului individual efectiv, o au locuitorii din Luxemburg - 131% din media UE sau, altfel spus, cu 31% peste media UE. Urmează în top Germnia (123) și Danemarca (121).
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniu, își cere insolvența, puternic lovit de pandemie. Fondatorul Octavian Radu recent la PROFIT NEWS TV: "Săraca Diverta... dacă nu e nimeni în mall, pot să stau și în cap!"Consumul individual efectiv (AIC) se referă la bunurile și serviciile consumate efectiv de gospodării. Cuprinde bunuri de consum și servicii achiziționate direct de gospodării, precum și servicii furnizate de instituții non-profit și de guvern pentru consum individual (de exemplu, servicii de sănătate și educație).