Președintele PSD, Marcel Ciolacu, revine cu ideea desființării cotei unice de impozitare, afirmând că mai sunt doar trei sau patru state în Europa care au cota unică și întrebându-se dacă toți sunt “tâmpiți și numai noi suntem deștepți”. El a menționat că peste tot s-a schimbat sistemul de impozitare.
“Ori scoți pe toată lumea din Codul Fiscal și nu mai există excepții și găsești o altă formă. Nu am înțeles de ce s-a supărat toată lumea cu taxa unică. Care taxă unică? (...) Unii plătesc 16%, unii plătesc 10%, nu e cotă unică. Vor fi discuții anul viitor să vedem spre ce ne îndreptăm. Europa se îndreaptă către o energie verde, e prins în PNRR. (...) Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toți restul sunt niște tâmpiți, numai noi suntem deștepți? Peste tot s-a schimbat sistemul de impozitate, numai în România e perfect? Dar vedem că avem cele mai mici venituri”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
El a mai afirmat că până la sfârșitul anului trebuie să fie realizat bugetul pentru 2022, arată news.ro.
Noul Guvern va păstra cota unică de impozitare și este împotriva creșterii taxelor și impozitelor, a fost mesajul transmis de premierul desemnat Nicolae Ciucă, în discursul prin care a cerut votul de învestire al Parlamentului. Ciucă a promis măsuri concrete pentru capitalul autohton și crearea unei ”identități de brand pentru România”.
Discursul premierul desemnat a trecut în revistă în fapt proiectele promise în programul de guvernare și a fost susținut în lipsa fostului premier Florin Cîțu, care tocmai a fost ales președinte al Senatului, dar personal a ales să nu se afle la prezidiul plenului reunit al Parlamentului și nici în sală, după cum au remarcat aleși de la alte partide. (Florin Cîțu și-a făcut apariția ulterior, când a votat noul cabinet.)
CITEȘTE ȘI Guvernul Ciucă promite acordarea din nou a tichetelor de vacanță anul viitor”Vom păstra cota unică de impozitare și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor. Rolul nostru este acela de a încuraja dezvoltarea antreprenoriatului, iar acest obiectiv nu poate fi îndeplinit prin creșterea presiunii asupra operatorilor economici deja afectați major de impactul negativ al pandemiei asupra afacerilor lor.”, a declarat Ciucă.