Christine Lagarde (BCE): Fondul de redresare al UE a început să își arate influența benefică asupra economiei

Christine Lagarde (BCE): Fondul de redresare al UE a început să își arate influența benefică asupra economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a afirmat că Fondul de redresare al UE - NextGenUE - se dovedește a fi una din poveștile de succes ale blocului comunitar și începe să își arate rezultatele în economie, transmite Bloomberg.

Facilitatea NextGenUE funcționează, a declarat șeful BCE cu ocazia unui forum economic organizat la Aix-en-Province (sudul Franței).

Urmărește-ne și pe Google News

"Printre succese, putem cita inovațiile, și, într-un fel, a fost un succes și decizia comună a liderilor europeni de a lansa un mare împrumut european și de a-l aloca într-un mod asimetric, potrivit pagubelor și ororilor suferite de fiecare țară, cu scopul de a rezolva problemele într-un mod colectiv. Este în vigoare acum și începe să aibă efecte, atât asupra activității economice cât și datorită adoptării unor reforme structurale", a adăugat Lagarde.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Este posibil ca acestea să fie ultimele declarații ale oficialului BCE înaintea perioadei de întrerupere care începe săptămâna viitoare, în avanpremiera deciziei de politică monetară a BCE din 18 iulie.

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
fond de redresare