Bitcoin, cea mai utilizată monedă virtuală din lume, a fost tranzacționată luni la circa 6.125 de dolari pe unitate, după ce la începutul lunii octombrie a depășit pentru prima oară pragul de 5.000 de dolari, iar ulterior de 6.000 de dolari, iar prin această evoluție a ajuns la o capitalizare de peste 100 de miliarde de dolari, echivalentă cu mai mult de jumătate din piața totală a criptomonedelor, relatează Bloomberg.
Prețurile monedelor virtuale nu au fost influențate de măsurile de reglementare care au fost adoptate la nivel mondial și nici de scepticismul față de perspectivele acestora exprimat în ultima perioadă de investitori de marcă, între care miliardarul Warren Buffett și directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, scrie News.ro.
În acest an, investițiile în ofertele inițiale de monede virtuale au depășit 3 miliarde de dolari, în pofida avertismentelor făcute de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) și alte organisme guvernamentale de supraveghere.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Prețul ether, a doua cea mai valoroasă monedă virtuală din lume, a urcat cu 8% în ultima săptămână, eclipsând avansul de 4,8% al bitcoin consemnat în aceeași perioadă, potrivit Coinmarketcap.com. Aceste evoluții au avut loc pe fondul unor comentarii precaute din partea Advanced Micro Devices, companie care produce harware pentru mineritul ether.
În ceea ce privește factorii negativi, avem sezonalitatea și anticipăm totodată că va avea loc o anumită nivelare pentru o parte din cererea de monede virtuale”, a declarat directorul general al Advanced Micro Devices (AMD), Lisa Su.
Morgan Stanley a retrogradat luni acțiunile AMD, citând probabilitatea unei încetiniri semnificative a vânzărilor de cipurilor de grafică către minerii de monede virtuale.