Ai încredere în bănci? Plătești prea mult pentru asigurare? Vrei sa joci la bursă?

Ai încredere în bănci? Plătești prea mult pentru asigurare? Vrei sa joci la bursă?
scris 12 mai 2016

Profit.ro organizează în 23-24 mai la Hotel Sheraton, sala Platinum, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare și ai asociațiilor profesionale din domeniul bancar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital la o dezbatere privind viitorul piețelor financiare.

"Peste bănci s-a acumulat "moloz reputațional” în perioada de boom economic, dominată de asimetria informațională dintre client și bancă, moloz care acum trebuie îndepărtat", spunea, recent, viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

Urmărește-ne și pe Google News

Nivelul redus al încrederii publicului în serviciile financiare trebuie să se schimbe, sectorul financiar putând "importa", prin dezvoltări coerente, din capitalul de încredere de care, prin contrast, se bucură un alt domeniu – tehnologia.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Piața asigurărilor a fost zdruncinată în ultimii ani de restructurarea începută de ASF, mai întâi în propria ogradă, și mai apoi în marile societăți. Falimentul Astra, cea mai mare companie de asigurări din România de la acea vreme, urmată de intrarea în rezoluție a unui alt asigurător foarte activ - Carpatica Asig - au arătat nu doar problemele ascunse ale sistemului de asigurări, ci și interesul slab al investitorilor serioși din domeniu pentru piața românească de profil.

Specialiștii susțin că sunt trei trenduri care vor influența puternic industria financiară în viitor : "Self-empowerment, peer-to-pear and transparency".

Primul dintre acestea se referă la faptul că investitorii își doresc un acces mult mai rapid, mai bun și mai intuitiv la informații despre portofoliul propriu și clasele de active. Cel de-al doilea vizează dezvoltarea tot mai mare pe care o vor avea finanțările participative, tip crowdfunding, iar ultimul – transparența – este  cel mai important, oamenii dorind să știe exact pentru ce plătesc.

În acest context este firească întrebarea cum pot instituțiile financiare să facă business în acest mediu în continuă transformare și mai ales în ce măsură sunt pregătite să accepte schimbarea și să se adaptaze cerințelor clienților lor. 

Peste remodelarea relațiilor dintre lumea financiară și clienți se suprapune reglementarea, la rândul ei cu o dinamică mult mai mare decât s-au obișnuit piețele în ultimii 20-30 de ani. Autoritățile și reglementatorii încearcă să se asigure că episoade de criză precum cel din 2008 nu vor mai avea repercusiuni de amploarea celor din ultimii ani.

Astfel, pe durata celor 2 zile reprezentanți din managementul celor mai importante insituții financiare sunt invitați să analizeze posibilele scenarii macroeconomice și de reglementare și ce impact pot avea acestea asupra serviciilor financiare.

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR;  Enache Jiru, Secretar de Stat Ministerul de Finante; Sergiu Manea, Presedinte Executiv BCR ; Claudiu Cercel, Director General Adjunct BRD; Călin Rangu ,Director General - Direcția Protecția Consumatorului ASF; Adrian Marin,  membru în Comitetul Director UNSAR; Cornel Coca Constantinescu, Prim-vicepresedinte ASF;  Ion Giurescu,Vicepresedinte ASF; Radu Crăciun, CEO BCR Pensii și Director General Asociația pentru Pensii Private din România(APAPR) ; Adrian Codîrlașu, Președinte CFA România; Bogdan Andriescu, Președinte Uniunea Națională a Societăților de Consultanță și Intermediere în Asigurări (UNSICAR); Narcis Păvălașcu, Partener Pavalascu Risk Consultants, Sorin Greceanu, Director general Fondul pentru Victimele Străzii; Madalin Rosu, Responsabil Secțiunea Asigurari Auto, UNSAR; Laviniu Beze, președinte Asociația Investitorilor pe Piața de Capital sunt doar câțiva dintre speakerii invitați să vorbească despre cum se văd piețele financiare la acest moment, care sunt perspectivele și ce rol vor juca societățile din domeniu în educația financiară a clienților din România și din alte state europene.

Tot la Financial Forum se vor încerca răspunsuri la alte întrebări la zi: cum poate acoperi piața de capital golul de finanțare lăsat de sistemul bancar și care este intersecția dintre supravegherea bancară și cea de pe piața de capital, care sunt efectele aplicării legii dării în plată, în ce măsură poate funcționa modelul ceh al legii RCA și în România, dar și ce provocări și oportunități oferă noua eră digitală industriei financiare.

Pentru detalii și înregistrări click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
forum
profit.ro
banci
asigurari
piata de capital