Hidroelectrica se asigură. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Principalele institute economice din Germania și-au revizuit drastic prognozele referitoare la evoluția celei mai mari economii europene în acest an, până la minus 0,1%, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.
Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, afirmă că autoritățile publice înregistrau în contul de execuție bugetară, la sfârșitul lunii august, 67 de miliarde de lei investiții realizate atât din fondurile europene, cât și din fondurile naționale, acesta estimând că până la finalul anului nivelul investițiilor publice va depăși 110 miliarde de lei.
Având în vedere contextul blocajului urbanistic din București precum și marile proiecte de infrastructură în desfășurare – noua centură a Bucureștiului A0 și metroul spre Otopeni – marii investitori se așteaptă ca dezvoltarea să migreze către Ilfov pe termen mediu.
Ioan Todea, Fondator și Președinte al companiei Total Trust, activă de două decenii pe piața serviciilor profesioniste de securitate a afacerilor, analizează modul în catre se poate ajunge la un cerc vicios al „feed back-ului” în serviciile de securitate, asemănător celui din sănătate, și cu ce soluții se poate ieși din acesta.
Regiunea Europei Centrale și de Est (ECE), incluzand cele șase economii în continuă creștere ale României, Bulgariei, Cehiei, Ungariei, Poloniei și Slovaciei, oferă un mediu tot mai promițător pentru marile branduri internaționale, inclusiv cele de lux, cu un mare potențial pentru expansiune și marje semnificative de profit.
Banca centrală a Chinei a anunțat noi măsuri de stimulare a consumului și a sectorului imobiliar, în speranța că va reuși, în sfârșit, să relanseze a doua cea mai mare economie a lumii. La mai mult de un an și jumătate de la ridicarea restricțiilor sanitare impuse de Covid, și care penalizau economia gigantului asiatic, mult așteptata redresare post-pandemie a fost scurtă și mai puțin robustă decât se aștepta, potrivit Le Figaro.
Vicepreședintele CFA România, Adrian Codîrlașu, consideră că o mare problemă a Uniunii Europene o reprezintă reglementarea extrem de stufoasă și a menționat că pentru orice lucru sunt sute de pagini de legi. El a explicat că Statele Unite atrag tocmai printr-un mediu mult mai prietenos pentru investiții și inovare.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că România a intrat într-o nouă paradigmă în ceea ce privește funcționarea economiei, el arătând că economia țării nu poate fi separată de contextul în care aceasta funcționează, la nivel regional și european. „În acest context, al crizelor multiple cu care se confruntă regiunea noastră, dar mai ales puseul recesionist care bate peste toată Europa, a avea o creștere economică, chiar și firavă, în contextul acesta, este totuși un lucru pozitiv”, afirmă ministrul.
Uniunea Europeană este pregătită de iarnă, depozitele de gaze ale blocului comunitar fiind aproape de capacitatea maximă. România depășește procentul de umplere european, pentru a ajuta Republica Moldova în caz de urgențe. Prețul gazului este la un nivel mic, dar în ușoară urcare din cauza incertitudinilor legate de urmările întreruperii contractului dintre Ucraina și Gazprom.