Economia digitală ar putea ajunge la aproape 10% din PIB până în 2030, conform unor studii recente, iar deschiderea marilor baze de date, cu ajutorul unor proiecte precum cloud-ul guvernamental, va ajuta companiile să se identifice mai ușor soluții în beneficiul consoamtorului, a arătat, Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Conferința Profit E-commerce - Ediția a V-a, organizată de Profit.ro.
Guvernul francez analizează introducerea de noi impozite asupra corporațiilor, pentru a reduce deficitul bugetar al țării, a informat publicația Le Monde, transmite Bloomberg.
Experții în soluții de vânzări online spun că nu e suficient să ai site de vânzări. El ar trebui să fie potrivit business-ului, iar prețul mic e posibil să nu aducă cifrele la care te aștepți.
Comerțul online depășește net în creștere în 2024 comerțul tradițional la capitolul creșteri. Estimarea este că piața va crește cu 11%, față de o creștere a consumului per total de 7% anul acesta, potrivit datelor INS, a spus Cristian Pelivan, director executiv al Asocieției Române a Magazinelor Online (ARMO) la Conferința Profit E-commerce - Ediția a V-a, organizată de Profit.ro.
Apare un nou parc de retail. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Invazia Ucrainei de către Rusia și războiul ce a urmat la granițele noastre, care ajunge în curând la 1.000 de zile, ar fi putut pune România într-o situație în care să-și consolideze vasta industrie de apărare pe care o administrează statul. Acest lucru nu s-a întâmplat. Profit.ro a analizat rezultatele financiare ale fabricilor de armament pe anul trecut și situația din prezent a producției lor, acolo unde există. Unele au utilaje vechi din 1939, altele produc la standarde NATO. Fabricanții privați parcă sunt din altă poveste.
Compania de stat Societatea Națională a Sării (Salrom), controlată de Ministerul Economiei, cu 51% din capital, a solicitat de la Uniunea Europeană finanțări de sute de milioane de euro pentru 2 proiecte de exploatare superioară a grafitului, în baza noului Regulament UE de instituire a unui cadru pentru asigurarea aprovizionării sigure și durabile cu materii prime critice (Critical Raw Materials Act – CRMA).
″Uitați-vă numai la ce se întâmplă în industria auto europeană. Vor sfârși prin a distruge baza industrială a Europei. Nu sunt de acord nici cu ideea că trebuie majorate subvențiile pentru a concura cu China. Dacă tranziția energetică ar crea produse mai bune și mai utile, n-ar fi nevoie de nici un fel de subvenții″.
Agenția internațională de evaluare financiară Fitch a reluat după 15 ani analiza riscului suveran de credit al Republicii Moldova și a atribuit acesteia un rating de țară B+, cu perspectivă stabilă, cu două trepte mai sus față de calificativul acordat de Moody's, scrie presa de peste Prut.
Cei 27.000 de muncitori siderurgici ai Thyssenkrupp trebuie să se pregătească pentru tăieri de locuri de muncă profunde, a declarat noul șef al diviziei de oțel a conglomeratului unui ziar german, pregătind terenul pentru concedieri semnificative, transmite Reuters.