Producția industrială românească a crescut în august, dar a rămas în zona de contracție în termeni anuali. BCR estimează că industria va scădea pentru al doilea an consecutiv în 2024, dar ar putea reveni în 2025.
Dedeman semnează din nou . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Profit.ro a anunțat la începutul lunii octombrie, citând surse guvernamentale, că Guvernul s-a înțeles la nivel informal cu Comisia Europeană, în etapa de pregătire a planului pe care urmează să îl trimită oficial la Bruxelles, ca ținta de deficit bugetar pentru acest an să fie majorată.
Activitatea de tranzacționare din piața de birouri a încetinit în al treilea trimestru al acestui an, fiind similară cu cea înregistrată în perioada 2021-2022.
Vânzările de mașini electrificate (electrice și plug-in hibrid) la nivel mondial au crescut cu 30% în septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, pe fondul rezultatelor record din China și al revenirii pieței europene.
Producția industrială în UE și zona euro a crescut în luna august 2024, comparativ cu luna iulie 2024, iar România se numără printre țările membre unde producția industrială a crescut de la o lună la alta, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Economia României ar putea să se dubleze în următorii zece ani, iar PIB-ul să ajungă la valoarea de 700 de miliarde de euro, cu un ritm mediu de creștere de 3.0 – 3,5% pe an și o inflație medie similară. Una dintre condițiile pentru ca aceste estimări să se îndeplinească este absorbția și utilizarea eficientă, în următorii ani, a celor 28 de miliarde de euro disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență, arată raportul ”30 x 30. 30 de ani de transformări. 30 de ani de ING”, lansat astăzi de ING Bank România.
Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut de o companie membră a UNSAR în baza unei polițe de asigurare de viață a depășit suma de 820.000 lei, a anunțat Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Blocul Național Sindical (BNS) a lansat un apel public către guvern pentru a reduce impozitarea pe muncă. Un studiu realizat de Departamentul Cercetare din cadrul BNS arată că nivelul contribuțiilor sociale din România transformă fiscalitatea muncii într-una excesivă. Ponderea lor față de veniturile din taxe este mult mai mare decât în statele Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD).
Creșterea economiei din România va fi mai lentă anul acesta decât era estimat inițial, iar în 2025 alimentele vor fi mai scumpe, nefiind exclusă nici o creștere a TVA, cu două puncte procentuale, dar nu mai devreme de jumătatea anului viitor, indică un raport al UniCredit Bank.