Cele mai importante angajamente de natură fiscală din programul de guvernare anunțat astăzi de către PSD sunt promisiunile cu ceea ce nu se va întâmpla dacă partidul va guverna țara. Astfel, obiectivele PSD sunt ca impozitul pe venit să rămână la 10%, impozitul pe profit să rămână la 16%, cota generală de TVA la 19% și să se mențină cota redusă de TVA la bunurile și serviciile din prezent, impozitele pe proprietate să rămână nemodificate, iar pragul de impozitare să fie păstrat la 500.000 de euro pentru microîntreprinderi.
România are încă circa 17 posturi fixe de telefon la 100 de familii, cele mai multe fiind în capitală, urmată de județele Timiș și Cluj.
Germania are nevoie atât de reforme structurale cât și de mai multe investiții în infrastructura publică pentru a depăși recesiunea, a declarat directorul Departamentului pentru Europa al FMI, Alfred Kammer, într-un interviu acordat cotidianului Sueddeutsche Zeitung, transmite Reuters.
În 2024, puterea de cumpărare a europenilor a atins o medie de 18.768 de euro per capita.
Asirom câștigă . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Candidații la prezidențiale și-au lansat deja programele cu care încearcă să convingă publicul să îi voteze. Din aceste programe, ne-am uitat nu la ce zic că vor da, ci la ce promit că nu ne vor lua, adică la promisiunile de natură fiscală.
O înghețare a salariilor bugetarilor nu ar reprezenta o lovitură dură pentru aceștia.
BNR s-a uitat la toate firmele din 2007 până în prezent ca să identifice poveștile de succes, adică firme care au reușit să-și crească sustenabil profitabilitatea, cifra de afaceri, iar indicatorii de lichiditate să fie corespunzători.
New Housing Trend Report 2024, întocmit de agenția imobiliară Re/Max Europe, a constatat că în ultimul an, mai mult de unul din zece europeni a fost nevoit să facă economie la mâncare și la produsele de bază, scrie Euronews.
Economia Islandei a fost mai performantă decât a altor state europene anul trecut, după ce majoritatea angajaților a trecut la un program de lucru mai scurt, dar și-a păstrat nivelul de salarizare.