Indicele prețurilor de consum, un barometru cheie al vitalității consumului gospodăriilor și al activității economice în cea de-a doua mare economie a lumii, a crescut cu doar 0,2% în luna noiembrie, față de 0,3% în octombrie, potrivit Biroului Național de Statistică (NBS), citat de Reuters.
Liderii politici ai Chinei, inclusiv președintele Xi Jinping, au anunțat că doresc să „relaxeze” politica monetară a țării anul viitor, într-un moment în care Beijingul încă încearcă să stopeze încetinirea celei de-a doua economii a lumii, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.
Majoritatea persoanelor din Uniunea Europeană care au ieșit la pensie în 2023 au încetat să mai lucreze și doar 13% dintre acestea au continuat să lucreze, România fiind la coada clasamentului, cu doar 1,7% dintre pensionari care lucrau și după pensionare, conform datelor privind sondajul EU-LFS publicate de Eurostat.
Premierul chinez Li Qiang a declarat că economia mondială se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza unei tendințe de „deglobalizare”, în cadrul unei reuniuni la Beijing a șefilor principalelor instituții financiare multilaterale, transmite Le Figaro.
Orange vs Vodafone pentru aproape 20 milioane euro. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
România se află pe locul 15 la creșterea economică din 2024 într-un top al țărilor din Europa, condus de Malta, Serbia și economiile de război din Rusia și Ucraina. Suntem totuși peste media europeană.
Piața muncii din România s-a dezvvoltat, iar salariile au ajuns să fie, în unele industrii, apropiate de cele din Europa, insuficient însă pentru a-i convinge pe românii aflați în străinătate să revină acasă. Dimpotrivă, crește numărul tinerilor care pleacă la studii în străinătate sau să muncească în afara țării, arată o analiză Termene.ro.
Două firme au pierdut. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Aurul e “moneda” de refugiu tradițională în caz de turbulențe ale economiei, iar conflictele deschise din Europa și Orientul Mijlociu din acest an, împreună cu creșterea anemică a economiei globale, cea mai slabă din ultimele trei decenii, ar fi motive suficiente pentru avansul masiv al prețului aurului în 2024. Însă influența decisivă a avut-o până la urmă noua politică de achiziții a băncilor. În special a celor asiatice și în mod particular a Băncii Centrale a Chinei, care a cumpărat cantități îndeajuns de mari încât să pună presiune toată piața globală.
Miliardarul Elon Musk a devenit cel mai mare donator politic din istoria recentă a SUA, cu peste 270 de milioane de dolari vărsați în campania prezidențială a lui Donald Trump, potrivit cifrelor Comisiei Electorale Americane (FEC). Suma este cea mai mare provenită de la un singur donator care nu a candidat, potrivit datelor OpenSecrets, o organizație non-profit care „urmărește banii în politică și efectele acestora asupra alegerilor și politicii”, scrie Le Figaro.