DNA sesizează Parchetul considerând că Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a dezvăluit date din anchetă

DNA sesizează Parchetul considerând că Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a dezvăluit date din anchetă
scris 1 aug 2017

Direcția Națională Anticorupție a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a aprecia asupra necesității sesizării din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justiției, în legătură cu faptul că Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a inclus într-un comunicat date nepublice din ancheta care vizează instituția, respectiv calitatea persoanelor audiate și natura probelor.

"Direcția Națională Anticorupție a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a aprecia asupra necesității sesizării din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justiției, în legătură cu împrejurarea că, în conținutul unui comunicat dat publicității la data de 1 august 2017, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natură să afecteze buna desfășurare a acesteia", a anunțat DNA, care afirmă că "în comunicat se oferă date despre obiectul percheziției și se fac referiri la calitatea persoanelor audiate și la natura probelor", scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În opinia DNA, datele din anchetă au fost dezvăluite de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, identificat doar ca "instituția guvernamentală", în condițiile în care, anterior, Direcția Națională Anticorupție – unitatea de parchet competentă să efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta că stadiul în care se află în prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publică.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO Vameșii români au oprit la granița peste 41.000 de sticle de \ CITEȘTE ȘI FOTO Vameșii români au oprit la granița peste 41.000 de sticle de "Șampanie sovietică"

"Precizăm că regimul informațiilor referitoare la acte procedurale efectuate de organele de urmărire penală, respectiv percheziții, audieri de persoane, etc., este strict reglementat, iar informații de acest tip nu pot face obiectul comunicării publice decât în anumite împrejurări, strict determinate de stadiul anchetei și stabilite numai de organul de urmărire penală", subliniază DNA.

Marți, DNA și Ministerul pentru Relația cu parlamentul au transmis comunicate referitoare la percheziții desfășurate cu o zi în urmă la Palatul Victoria.

Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a precizat că, luni, procurorii DNA au făcut percheziții în patru birouri ale instituției, care își are sediul în Palatul Victoria, într-un dosar privind concursurile pentru ocuparea unor funcții de consilier, organizate în aceeași zi.

”În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București au efectuat percheziții, în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria. Percheziția s-a desfășurat între orele 15.00 și 19.00 și a vizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de consilier 1 și consilier 2, organizate de către minister în aceeași zi”, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul.

Conform sursei citate, au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului și din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii și filmări pe toată perioada perchezițiilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
ministerul pentru relatia cu parlamentul