DNA: O parte din aspectele conținute în investigația publicată de Rise Project fac obiectul unui dosar penal

DNA: O parte din aspectele conținute în investigația publicată de Rise Project fac obiectul unui dosar penal
scris 7 iul 2017

DNA anunță că ”o parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcției. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în luna februarie începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

Direcția Națională Anticorupție a transmis, vineri, un comunicat de presă în care spune că o parte din aspectele conținute în investigația publicată joi de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, iar în acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, în 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", mai arată DNA în comunicatul de presă.

Dacia a fabricat peste 170.000 de vehicule în primele șase luni. Producția de automobile din România va crește, odată cu noile modele Ford EcoSport și Dacia Duster CITEȘTE ȘI Dacia a fabricat peste 170.000 de vehicule în primele șase luni. Producția de automobile din România va crește, odată cu noile modele Ford EcoSport și Dacia Duster

Procurorul general Augustin Lazăr declara, tot vineri, răspunzând unei întrebări, că nu poate infirma sau confirma existența unei anchete privind Tel Drum și Liviu Dragnea și a precizat că, dacă raportul ar fi real, faptele ar fi de competența DNA, adăugând apoi: ”Dacă nu cumva are un dosar în lucru”.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcției Generale de Protecție Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman", care descrie o "rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a susținut, într-un comunicat de presă transmis joi seară, că "presupusul document secret” publicat de Rise Project nu îi aparține și "respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică".

Tot joi, inspectorii ANAF au mers în control în redacția Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliștilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susține că nu are nicio implicare în acțiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă și că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le-a cerut ministrului de Finanțe și șefului ANAF să dea "imediat” explicații publice cu privire la această acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
teldrum
rise project