Decizie surpriză: Mira Telecom intră în insolvență deși a avut profit în fiecare din ultimii 8 ani și peste 270 de contracte publice

Decizie surpriză: Mira Telecom intră în insolvență deși a avut profit în fiecare din ultimii 8 ani și peste 270 de contracte publice
scris 25 aug 2017

Furnizorul de soluții integrate telecom Mira Telecom a intrat în insolvență, la propria cerere, deși anul trecut a raportat afaceri în creștere și a avut profit în fiecare din ultimii 8 ani.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții firmei nu au răspuns până la ora publicării acestei știri.

Urmărește-ne și pe Google News

Mira Telecom, astăzi cu 51 de angajați, a fost înființată în 1998 și este specializată în servicii integrate în telecomunicații și securitate.

Conform termene.ro, firma a câștigat, în intervalul 2007-2016, peste 270 de contracte de achiziții publice, printre care la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Direcția Națională Anticorupție, Școala Superioară de Aviație Civilă, Secretariatul General al Guvernului, Radioul public, Poșta Română, Înalta Curte de Casație și Justiție, Aeroporturile din Constanța, Iași, Oradea, Baia Mare, Craiova, Arad, Aeroclubul României, Camera Deputaților, Autoritatea Electorală Permanentă, Tribunalul București, Autoritatea Navală Română, Romatsa, Ministerul Apărării, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Nuclearelectrica, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Curtea de Conturi, primării.

În iunie 2015, Consiliul Județean Teleorman i-a atribuit prin licitație deschisă un contract de 16,4 milioane de lei, fără TVA, pentru echipamente și bunuri specializate în cadrul unui proiect de îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în regiunea transfontalieră.

De asemenea, compania a câștigat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră un contract de mentenanță corectivă a echipamentelor optoelectronice Margot 8000, atribuit în aprilie 2017 pentru suma de 12,47 milioane de lei, fără TVA.

Allianz-Țiriac, Asirom și Omniasig luptă pentru laserul de la Măgurele. Suma care trebuie asigurată se apropie de 300 milioane euro CITEȘTE ȘI Allianz-Țiriac, Asirom și Omniasig luptă pentru laserul de la Măgurele. Suma care trebuie asigurată se apropie de 300 milioane euro

Mira Telecom a furnizat și sistemul IT pentru informatizarea vânzărilor prin Bursa de Pește electronică din Tulcea, contract atribuit în aprilie 2015 pentru suma de suma de 3,72 milioane de lei, TVA inclusă.Cu afaceri de 48,56 milioane de lei anul trecut (+5,4% față de 2015), operatorul telecom este controlat de Stelian Ilie, președintele CA și acționarul majoritar al companiei, cu 80%, alături de Dragoș Băsmăluță.

APAPR confirmă discuțiile cu Ministerul Finanțelor privind reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii CITEȘTE ȘI APAPR confirmă discuțiile cu Ministerul Finanțelor privind reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii

La finele anului trecut, conform datelor Ministerului Finanțelor, Mira Telecom avea datorii totale de 36,98 milioane de lei (-4,3% față de 2015) și creanțe de recuperat de 29,48 milioane de lei (+64,2% față de 2015).

Potrivit datelor companiei, printre creditorii Mira Telecom se numără Banca Transilvania, CEC Bank și Provision Software Division SRL.

Primele cifre ale insolvenței operatorului 2K Telecom al fratelui lui Sebastian Ghiță: datorii de peste 60 milioane euro către aproape 150 de creditori CITEȘTE ȘI Primele cifre ale insolvenței operatorului 2K Telecom al fratelui lui Sebastian Ghiță: datorii de peste 60 milioane euro către aproape 150 de creditori

Administratorul judiciar provizoriu al companiei va fi Euro Insol.

viewscnt
Afla mai multe despre
mira telecom
insolventa
instanta
decizie
banca transilvania
cec bank
provision software